Veče u znaku Bijonse i Adel

Sve do poslednjeg trenutka nije se znalo ko će od dvije zvijezde – Bijonse i Adel – osvojiti Gremi nagradu. Britanka je, međutim, bila pobjednica osvojivši nagradu za Album godine (“25”) i Pjesmu godine (“Hello”).

Zabava 13.02.2017 | 09:09
Veče u znaku Bijonse i Adel
Adel je ukupno osvojila čak pet Gremi nagrada, uključujući i onu za Najbolji pop vokalni album i Najbolje pop solo izvođenje, što znači da je ponovila uspjeh iz 2012, tada sa albumom “21” i pjesmom “Rolling in the Deep”.

Bijonse je, međutim, u ovoj godini imala najviše nominacija – čak devet. Ipak, osvojila je dve nagrade: za Najbolji muzički spot za “Formation” i Najbolji urbani savremeni album “Lemonade”.

Iako je kući otišla sa manje nagrada nego što je očekivano, “Kraljica B” imala je upečatljiv nastup i izvela dvije pjesme “Love Drought” i “Sandcastles” posvećene konceptu majčinstva, novog rođenja i iscjeljenja. U tom znaku, najavila ju je njena majka Tina Nouls, dok su je iz publike bodrili muž Džej Zi i ćerka Blu Ajvi. To je bio njen prvi nastup otkako je otkrila da očekuje blizance.

Pored Bijonse i Adel, Chance the Rapper dobio je nagradu kao Najbolji novi izvođač.

Manje je poznato da je Dejvid Bouvi je tokom svoje dugogodišnje karijere osvojio samo jedan Gremi i to za Najbolji spot za pjesmu “Jazzin' for Blue Jean”.

Nepravda je prekasno ispravljena. Sinoć je osvojio pet posthumnih nagrada za “Blackstar” album: Najbolje rok izvođenje, Najbolju rok pesmu, Najbolji album alternativne muzike, Najbolji aranžman i najbolje pakovanje albuma.

Zanimljiv utisak ostavio je nastup Adel, kojoj se ponovio peh od prošle godine.

Ona je počela da pjeva “Fastlove” Džordža Majkla u čast preminulog pevača, ali je prekinula nastup posle 30 sekundi zbog tehničkih problema. “Sje*ala sam, ne mogu da ponovim nastup od prošle godine”, rekla je ona misleći na izvođenje “All I Ask” . Krajnji rezultat podigao je publiku na noge i dobila je višeminutne ovacije.

Sinoćni šou trajao je nešto kraće od četiri sata, a između ostalih, nastupili su The Weeknd sa Daft Punk-om, Marin Moris i Ališa Kiz, Demi Lovato, Tori Keli, Little Big Town i Andra Dej, Ed Širan, Stardžil Simpson, Šeron Džouns i Lejdi Gaga sa Metalikom.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar