Trijumfalan start sezone za Ivanu Španović!

Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka, trijumfalno je započela novu sezonu – pobedom na dvoranskom mitingu u Berlinu.  

Ostali sportovi 10.02.2017 | 21:20
Trijumfalan start sezone za Ivanu Španović!
Ivana Španović, prvi izlazak na zaletište i pobeda! Evropska prvakinja pobedila je na mitingu u Berlinu i nagovestila juriš na odbranu titule u "Kombank areni".

Prvi izlazak na zaletište u 2017. godini i – pobeda!

Doduše, aktuelna evropska prvakinja u skoku u dalj i na otvorenom, i u dvorani, nije preskočila sedam metara, ali jeste pobedila konkurenciju i najavila da će u pravoj formi dočekati iskušenja koja predstoje. a jedno od njih je i Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

Osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine do slavlja je došla skokom u četvrtoj seriji – 6,78 metara.

Istu razdaljinu preskočila je i u poslednjoj seriji, na otvaranju je 'letela' do 6,60, da bi već u drugoj seriji preuzela vođstvo sa 6,83, koje čuvala do samog kraja za konačni trijumf.

Drugo mesto pripalo je Kanađanki Kluadiji Salman Rat sa skokom od 6,76, dok je treća bila Aleksandra Vester iz Nemačke sa 6,71.

Bronzana sa poslednjih Olimpijskih igara u Riju ima manje od mesec dana da "naoštri" formu, s obzirom na to da će oči cele Srbije biti usmerene ka njoj i događaju u "Kombank areni".

Španovićevu sada očekuje Balkanski šampionat 25. februara, a onda i Evropsko prvenstvo u Beogradu od trećeg do petog marta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar