Mirko Ivanić (ne) igra za Crnu Goru?!

Nekadašnji fudbaler Vojvodine, sada BATE Borisova, Mirko Ivanić, tema je u regionu. Da li Crna Gora želi da ga "uzme" za reprezentaciju? Tumbaković kaže: "Hoće, pristao je". U FS Crne Gore iznenađeni.

Fudbal 10.02.2017 | 21:30
Mirko Ivanić (ne) igra za Crnu Goru?!
Pojedini mediji u Podgorici objavili su informaciju da će 23-godišnji vezista Mirko Ivanić ubuduće nositi dres reprezentacije Crne Gore.

List "Dnevne novine" je naveo da je "sva dokumentacija za dobijanje crnogorskog državljanstva predata pre tri nedelje", kao i da Ivanić ima veliku želju da zaigra za Crnu Goru.

Isti list je objavio i izjavu selektora reprezentacije Crne Gore Ljubiše Tumbakovića koji je potvrdio Ivanićevu želju da obuče dres "sokolova".

"Mali Mirko je spreman, pristao je. To je svakako pozitivna stvar za reprezentaciju. Ivanić je klasični kreativac, igrač je poteza, vidi rupu u protivničkoj odbrani, daje golove…", izjavio je 64-godišnji Tumbaković o nekadašnjem fudbaleru Vojvodine, koji je imao jedan nastup za Mladu reprezentaciju Srbije.

MONDO je danas kontaktirao nadležne u Fudbalskom savezu Crne Gore koji o ovome "prvi put čuju".

Rečeno nam je da se pozivi za nacionalni tim šalju dve nedelje uoči utakmice, a prva naredna, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, biće 26. marta protiv Poljske u Podgorici.

Crna Gora, inače, igra vrlo dobro u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

"Sokolovi" su na drugom mestu na tabeli grupe E sa 7 bodova, tri manje od Poljske (posle četiri utakmice). Crnogorci su najpre odigrali nerešeno sa Rumunima u gostima (1:1), potom su demolirali Kazahstan (5:0), usledila je pobeda nad Danskom u gostima (1:0), a u novembru, protiv Jermenije u Jerevanu, izgubila je 3:2, iako je vodila 2:0 na poluvremenu.

TABELA: Poljska 10 bodova, Crna Gora 7, Danska 6, Rumunija 5, Jermenija 3, Kazahstan 2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar