Vlast i dalje ćuti bez ikakvog odgovora

Rad predstavništava Republike Srpske u svijetu danas je bila glavna tema i u najvišem zakonodavnom tijelu. O postojanju, opravdanosti i rezultatima rada predstavništava BN televizija danima je izvještavala, a vlast ćutala. Danas su pitali i narodni poslanici, dok vlast i dalje nema odgovore.

Republika Srpska 07.02.2017 | 18:16
Vlast i dalje ćuti bez ikakvog odgovora
Službeni glasnik takođe je dokaz da je novac konstantno izdvajan, a Predstavništvo u Izraelu privatizovano još 2014. godine - potvrđeno nam je i iz Ambasade BiH u Izraelu. Ministar Zlatan Klokić otputovao je u Izrael.

U Tel Avivu će otvoriti Međunarodni mediteranski sajam turizma gdje će biti predstavljene najatraktivnije destinacije Srpske. Međutim, u pisanom saopštenju iz Vlade Republike Srpske uopšte se ne spominje Predstavništvo Srpske.

Osim Izreala, poslanici su tražili odgovore i za rad predstavništva u Vašingtonu. U proteklih desetak godina izdvojeno je 30 miliona dolara za lobiranje; rezultat - predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na "crnoj listi".

Izvršna vlast još nije objelodanila podatak koliko je koštao odlazak predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović u Ameriku na dan inauguracije američkog predsjednika Donalda Trama. Čini se da to ne znaju ni ministri u Vladi Srpske.

BN televizja je proteklih dana objavila nekoliko priloga o tome koliko se novca izdvaja za rad predstavništava u svijetu. O efektima, rezultatima i investicijama niko nije želio da govori.

Iz predstavništava na proslijeđena pitanja nije bilo odgovora, baš kao ni iz resornog ministarstva.

Kao što smo već objavili, uveliko se govori o tome da će uskoro biti pokrenuta istraga o izdvajanju budžetskog novca za Kancelarije u svijetu i njihovom radu.



(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

lobista

07.02.2017 17:25

Tamo je Dodik prao pare, kakvo lobiranje i predstavništva.

ODGOVORITE
Name

Dodo

07.02.2017 17:27

Svaka čast Dodik je za BiH bolji od Bakira

ODGOVORITE
Name

dalibore napusti avion

07.02.2017 19:00

On je najveci Bosanac medju Srbima, Hrvatima i Bosnjacima- samo nece da se hvali. Skroman covek.

Name

MB

07.02.2017 18:12

Zeljka je bila na sluzbenom putu, a usput se malo i provela i dobila neki savet od Trumpa i njegovi ljudi.

ODGOVORITE
Name

slavuj

07.02.2017 19:29

Jao bednici da vam bi samo da se.dokopate vlasti pa da prodate ave ko MMićo po Bn.