Počinje gradnja oko ibarskog mosta

U Severnoj Mitrovici danas treba da počne izgradnja betonske strukture u blizini glavnog ibarskog mosta umesto zida koji je u nedelju uklonjen.

Srbija 07.02.2017 | 07:38
Počinje gradnja oko ibarskog mosta
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je Tanjugu da će u skladu sa dogovorom, koji je postignut 4. februara u Prištini, danas u Severnoj Mitrovici početi izgradnja nove betonske strukture koja će biti uvučena prema pešačkoj zoni dva metra u odnosu na zid koji je srušen.

On je naveo da će struktura biti visine 70 cm i širine 120 i da će u jednom delu biti presečena kako bi se postavili tzv. potapajući stubići i omogućio pristup pešačkoj zoni vozilima hitne pomoći, vatrogasne službe i policije u slučaju potrebe.

"Ponavljam i prethodna struktura i ova sada koja treba da bude izgrađena nalaze se na teritoriji opštine Severna Mitrovica, građani će biti bezbedni jer će izgradnjom nove strukture u stvari biti sprečeno da nenamerno, zlonamerno ili slučajno automobilom neko uđe u pešačku zonu," rekao je Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice dodao je da je situacija u gradu splasnula nakon tenzija koje su izazvane najavom da bi specijalne policijske snage Kosova mogle nasilno da upadnu i ruše zid koji je juče uklonjen.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

cober

07.02.2017 16:26

Ne mogu srbi bez zidovaPa za zaštitu pješaka se postavljaju čunjevi a ne zid 70/120 cm.I živo me interesuje jel se svugdje u svakoj ulici grade ovakvi zidovi da zaštite pješake????????????

ODGOVORITE
Name

lale

07.02.2017 19:09

Kad bi imali siptare za komsije zidali bi zid od tri merta.