AO: Federer nemilosrdan, razbio Berdiha za 92 minuta!

Rodžer Federer nastavio je da pokazuje da se polako vraća na svoj prepoznatljiv nivo, razbivši Tomaša Berdiha za svega 92 minuta igre.

Tenis 20.01.2017 | 13:40
AO: Federer nemilosrdan, razbio Berdiha za 92 minuta!
Švajcarac, sedamnaestostruki osvajač Grend Slemova plasirao se u osminu finala pobedom nad Čehom u tri seta – 6:2, 6:4, 6:4.

Rodžer je osvojio čak 95 odsto poena na prvi servis, odnosno 87 procenata poena na mreži, dok je svojim prepoznatljivim kombinacijama forhendima i bekendima napravio 40 vinera.

Početak susreta nije najavljivao ovakav rasplet, pošto su oba tenisera lako uzela svoja prva dva servis gema, ali je onda Federer iskoristio prvu šansu i stekao brejk viška. Isto je ponovio u sedmom gemu i za svega 27 minuta stigao do vođsta.

Drugi set počeo je novim oduzetim servisom Čehu, koji je Švajcarac bez ikakvih problema sačuvao do kraja i došao na korak do prolaska u narednu rundu.

Treći deo počeo je na identičan način kao i drugi, a scenario je i ovoga puta bio isti. Federer je 'leteo' po terenu, pogađao ćoškove iz svih uglova i udaraca, pa je posle poslednjeg poena dobio zaslužene ovacije prepune Rod Lejver Arene.

Sedamnaesti nosilac prvog Grend Slema u narednoj rundi igraće sa Keijem Nišikorijem, pošto je Japanac savladao Slovaka Lukaša Lacka u tri seta.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

realno

20.01.2017 16:25

Po ko zna koji put smo se uvjerili da je neprevaziđen svojim stilom igre.

ODGOVORITE