Juventus ukrao logo prodavcu kobasica!

Juventus je šokirao svet. Crno-beli iz Torina su predstavili logo kluba, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Razlog je jednostavan - novi grb je užasan.

Fudbal 18.01.2017 | 18:00
Juventus ukrao logo prodavcu kobasica!
"Novi logo Juventusa simbolizuje naš način života", rekao je predsednik Andrea Anjeli na promociji. Navijači, opet,ne misle tako: "Odvratan je i ne želimo ga".

Ono što smeta tifozima jednog od najvećih i najomiljenijih klubova na svetu jeste činjenica da grb nema nikakve veze sa svim prethodnima.

Na njima su dominirale crno-bele boje, kruna, zebra, tj. kasnije bik, a u poslednje vreme i tri zvezdice, koje simbolizuju desetone osvojenih šampionskih trofeja. Gazde kluba su pojasnile da je novi grb sa crno-belim slovom J zapravo "sve što tržište traži danas". Na taj način su pljunuli na detinjstvo milionske armije navijača, koja ne može da se identifikuje s novim obeležjem.

Navijači su otišli i korak dalje pa su pokušali da pronađu odakle inspiracija kreatorima novog Juventusovog grba. I pronašli su je u Španiji. Logo je gotovo indentičan sa logom firme "J. J. Carreras", koja je distributer pršute, kobasica i kulena tamošnjim restoranima i hotelima. Sada se među fanovima crno-belih vodi polemika da li je u pitanju slučajnost ili plagijat, ali su ipak u jednom svi složni - novi grb je dno dna.

Hroničari opet slikama dokumentuju da je Juventus 1940. godine igrao u dresovima na kojima umesto grba stoji smo slovo J, tako da je zapravo "stari grb" zapravo zamenio logo koji je restilizovani 2017. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar