Vladika Jefrem služio božićnu liturgiju u Banjaluci

U banjalučkom Hramu Hrista Spasitelja, tačno u ponoć, okupile su se stotine vjernika da prisustvuju bogosluženju povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića. Božićnu liturgiju služilo je njegovo presoveštenstvo vladika banjalučki Jefrem, uz sasluženje sveštenika banjalučke eparhije.

Republika Srpska 07.01.2017 | 09:28
Vladika Jefrem služio božićnu liturgiju u Banjaluci
Obraćajući se vjernicima, vladika Jefrem poželio je da se božićna radost useli u sve domove, porodice, svakog pojedinca, cijelo društvo i ovu zemlju.

"Tako bi lakše mogli da nosimo naša životna bremena i iskušenja da bi smo uvijek znali šta i kako pravilno da radimo, da nikad ne pogriješimo i da uvijek budemo na putu Božijem", poručio je vladika Jefrem.

On je podsjetio da se Hristos rodio u hladnoj zimskoj noći u vitlejemskoj pećini radi ljudi i spasenja njihovog, te da su mu mjesto pripremili pastiri koji su stado čuvali.

"Kao što je to bilo u onoj prvoj noći tako i kroz cijelu istoriju Hristove crkve, Hristos se iznova rađa svaki put. Mi molimo Hrista da se on rodi u našim srcima i dušama, da bude naša snaga i nada kao što je i obećao", rekao je vladika Jefrem.

Nakon Svete arhijerejske liturgije pročitana je božićna poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, a zatim obavljeno prićešće vjernika.

Božić je vrijeme pomirenja i praštanja, a u skladu s tim su i želje i očekivanja vjernika.



Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kao i mnogobrojni pravoslavni vjernici.



Izvor: BN televizija/Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

07.01.2017 08:54

Mnogi se Pravodlavni hriscani pitaju zasto se Bozicne Liturgija sluzi u ponoc? Zbog toga sto je Stari SRBski Rodjak Bogomladenac Isus HRISTOS Rodjen u ponoc!

ODGOVORITE
Name

Igor

07.01.2017 21:35

Mikicu budalo tabletu brzo !