Alonso otkriva: Najteže je kada te ganja Šumaher lično!

Španac je kako kaže najveći strah doživljavao od borbe sa Mihaelom Šumaherom koga smatra legendom s kojom je bila čast takmičiti se.

Ostali sportovi 08.01.2017 | 18:15
Alonso otkriva: Najteže je kada te ganja Šumaher lično!
Velikim F1 zvezdama nije lako. I oni su ljudi, i oni imaju strahove od rivala, pa ono što govori Fernado Alonso nije ni malo čudno. Španac se seća i priznaje da mu je u karijeri najteže bilo boriti se sa Mihaelom Šumaherom.

“Šumi je bio poseban. Vozio sam protov mnogih, ali on je bio neverovatno talentovan i hrabar. Šta ja pričam, svi njega poštuju. On je legenda i za moju generaciju će biti onaj koji je dominirao u Formuli 1. Imao sam privilegiju da vozim uz njega i da se borim za šampionat. Neverovatno je da sam dva puta sam uspeo da ga pobeidm“, kaže Alonso i seća se epskih trenutaka kada su mu noge klecale, a Šumi bio u retrovizoru...

„On je bio onaj koji nikada ne odustaje. Kome nije bilo teško na stazi s njim, Mihael je u svakom krugu davao maksimum. Sećam se dobro te 2006. godine kada smo se do poslednje trke lomili za titulu. Tada su Bridžston gume bile odlične, ali kasnije kada se Mišelin usavršio bilo je preteško dobiti ga na stazi“, seća se Alonso velikog rivala koji je još dok se trkao bio ne samo rekorder najbržeg cirkusa, već i legenda uz koju je po izjavama svih takmičara bilo čast voziti.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar