Puna soba zlata, srebra, bronze...

Nikola Poluga, karatista, momak koga krase mnoge ljudske vrline, za kojima uzdišu djevojke, omiljen među omladinom u gradu na Drini, a ujedno i uzor mnogim mladim sportistima.

Republika Srpska 03.01.2017 | 21:50
Puna soba zlata, srebra, bronze...
Nikolina soba je kao srednjovjekovna riznica - zlato, srebro i bronza sijaju iz nje, goste zadivljuje njihov broj i pomisao koliko je trebalo truda, rada, znoja i naprezanja da se sva ta najveća odličja osvoje i nađu na grudima ovog momka punog snage i entuzijazma.

Kad Nikola ode na neko domaće ili svjetsko takmičenje zna se, donese obavezno medalju za sebe i slavu za svoj rodni grad. Ove godine zamalo mu je izmakla i titula najboljeg sportiste Republike Srpske, kriv je sistem glasanja, ali je on zadovoljan i petim mjestom.

„Bila je ovo još jedna uspješna godina. Treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u karateu u Istanbulu, prvo na prvenstvu Republike Srpske i zlato na prvenstvu BiH. Na mnogim međunarodnim turnirima sam osvajao medalje, ne mogu sve ni da ih nabrojim", priča ovaj uzorni mladi sportista.

Poluga izdvaja medalje u kadetskoj konkurenciji iz 2006. i 2008. godine i nastupe u Hanoveru u Njemačkoj, pa u Novom Mestu u Sloveniji gdje se okitio zlatom. Zlato je na njegovim grudima zasijalo i u Italiji na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

„Što se tiče seniorskih – prvak 2013. godine u Melburnu u Australiji na Svjetskom prvenstvu i drugi u ekipnom nastupu, pa onda treće mjesto sa Balkanskog prvenstva i tako...“, objašnjava Poluga.

Sportista iz Višegrada učestvovao je prošle godine i na Svjetskom prvenstvu u Lincu u Austriji.

„Da bi se mlad čovjek bavio vrhunskim sportom mora mnogo čega da se odriče. Puno se vremena provodi na treninzima, ali zahvaljujući karateu obišao sam Evropu i mnoge svjetske prestonice, stekao prijatelje na mnogim kontinetnima, učio i naučio puno o sportu i životu", priča Poluga.

Nikola Poluga je student na Ekonomskom fakultetu u Palama. Želja mu je da s uspjehom završi studije i karijeru i da se, ako bude moguće, posveti trenerskom pozivu i na mlade prense svoje bogato znanje i iskustvo u karateu.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mile

03.01.2017 22:55

Svaka cast , puno uspjeha momcino

ODGOVORITE
Name

Mac

04.01.2017 05:24

Sad pocni da radis kao izbacivac, TAKO to biva ovde