Poništen konkurs u Fiskalnom savjetu

Konkurs za izbor predsjednika i dva člana fiskalnog savjeta Republike Srpske je poništen, a uskoro bi trebalo da bude raspisan novi kako bi to tijelo konačno bilo formirano.

Republika Srpska 03.01.2017 | 09:40
Poništen konkurs u Fiskalnom savjetu
U Vladi Republike Srpske su istakli da je uslove ispunjavao samo jedan od 12 kandidata koji su se prijavili na konkurs raspisan polovinom prošle godine.

- Zbog toga nije bilo mogućnosti da budu izabrani članovi i predsjednik fiskalnog savjeta. Komisija za izbor i imenovanja članova nezavisnog tijela, koju je imenovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, donijela je zaključak da konkurs bude poništen i da bude raspisan novi - naveli su u Vladi.

Kandidati za te pozicije morali su da budu državljani Republike Srpske i da imaju zvanje master, magistar ili doktor nauka iz oblasti ekonomskih nauka. Na listi uslova su bili i objavljeni naučni radovi iz oblasti makroekonomije, mikroekonomije, fiskalne politike, javnih finansija ili računovodstva, te najmanje deset godina radnog iskustva i najmanje pet godina iskustva u oblasti javnih finansija.

Isključujući uslovi su javna funkcija i bilo koja vrsta povezanosti sa budžetskim korisnicima i političkim partijama. Fiskalni savjet je nezavisni organ, koji će ocjenjivati kredibilitet fiskalne politike i biti odgovoran Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(Glas Srpske)

Komentari / 0

Ostavite komentar