Tearce: Ista izlaznost

Glasanje na biračkom mjestu u makedonskoj opštini Tearce završeno je, a izlaznost je, prema nezvaničnim informacijama, bila gotovo identična kao i na vanrednim parlamentarnim izborima 11. decembra, kada su glasala 404 birača.

Region 25.12.2016 | 20:31
Tearce: Ista izlaznost
Državna izborna komisija Makedonije najavila je da će večeras u 21.30 časova saopštiti prve rezultate.

Na glasačkom listiću bilo je 11 kandidatskih listi.

Ponovno glasanje na ovom izbornom mjestu na vanrednim parlamentarnim izborima uslijedilo je nakon odluke Upravnog suda koji je poništio glasanje u Tearcima.

Razlog za poništavanje izbora bila je žalba SDSM-a zbog nedostatka jednog glasačkog listića, koji je kasnije pronađen u biračkoj kutiji.

Prema nepotpunim rezultatima parlamentarnih izbora održanih 11. decembra, VMRO-DPMNE osvojio je 51 mandat, SDSM 49, Demokratska unija za integraciju /DUI/ 10, albanski pokret Besa pet, Alijansa za Albance tri i Demokratska partija Albanaca /DPA/ dva poslanička mandata.

Današnje glasanje u Tearcima moglo bi da promijeni ishod parlamentarnih izbora i donese mandat SDSM-u, samo ukoliko 90 odsto glasova pripadne ovoj opozicionoj stranci ili da SDSM osvoji 304 glasa više od VMRO-DPMNE.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar