Anđelići 14 godina čekaju na odštetu

Preživeli Anđelići iz sela Kostajnica kod Konjica ni nakon 14 godina nisu dobili odštetu u sudskom sporu protiv vlasti Federacije BiH nakon što je vehabija Muamer Topalović počinio teror nad njihovom porodicom 2002. godine, piše "Večernji list".

Bosna i Hercegovina 24.12.2016 | 10:15
Anđelići 14 godina čekaju na odštetu
"Članovi porodice, koji su bili u sudskom sporu protiv FBiH zbog ubistva Anđelka Anđelića i njegove dve ćerke, Mare i Zorke, te teškog ranjenog sina Marinka, koje je u njihovoj kući počinio vehabija Muamer Topalović na Badnje veče 2002. godine, ni nakon punih 14 godina nisu dobili ni marke od tražene naknade štete", potvrdio je advokat porodice Davor Šilić, piše "Večernji list".

Prema tužbenom zahtevu, naknadu štete traže preživeli Marinko Anđelić, te Ruža, Šima, Ivan i Mira Anđelić, Luka Kaleb, Ivanka Medunić, Ljubica Kralj, Anđa Stojanović i maloletna I. S., i to u ukupnom iznosu od 460.000 KM.

Opštinski sud u Konjicu je pre pet godina doneo nepravosnažnu odluku da su ubica Muamer Topalović i Federacija BiH dužni solidarno isplatiti 201.590 KM, ali je to Kantonalni sud u Mostaru odbacio te je čitav slučaj završio na reviziji Vrhovnog suda FBiH.

Podsećamo, vehabija Topalović, koji je zbog zločina počinjenog iz “ideološko-verskih pobuda” osuđen na 35 godina zatvora, ranije je nudio preživelim članovima porodice Anđelić isplatu “krvarine”, ali samo u slučaju da bude oslobođen.

"Teško nam je, posebno oko Božića, kada se svako veseli. Teško nam je palo kad je zločinac poslao pismo, u kojemu nudi nekakvu “krvarinu”, neki novac, kako bi dobio slobodu. Ja se i sad na to naježim. Kao da je autom usmrtio kravu, a ne pobio nevine ljude. A mi se ni poznavali nismo. Čega se sada bojati, kad sam “smrt” jednom preživio", izjavio je nedavno Marinko.

Izvor: Blic.rs/Večernji list

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Odšteta od države?

24.12.2016 10:53

Sramota me je "lajati" pored mrtvih ljudi, ali tražiti novčanu odštetu od države je smiješno. Ovaj ubica je dobio nevjerovatno visoku kaznu za BiH (korumpirano) prvosuđe, to je valjda vid "odštete". Ako zaista misle da će im pare nadoknaditi ubijene, onda neka oslobode i bradonju. Zašto da ga hrane u zatvoru iz državne kase, ako će Čovićevi glasaći otići zadovoljni sa 460.000 markica?

ODGOVORITE
Name

Boki

24.12.2016 11:48

Da bas drzava treba da plati jer je dozvolila tako nesto a on da robija za zlocin.Kad se ta praksa uvede drzava ce na vrijeme da misli o bezbjednosti gradjana.

Name

Re

25.12.2016 10:37

Pa oni bi sad i jare i pare. Ne moze.