Bijeljina: Razbijene tri kriminalne grupe

CJB Bijeljina u pretposljednjem mjesecu 2016. godine bilježi poboljšanje stanja u oblasti saobraćaja, niži procenat narušavanja javnog reda i mira, te manje krivičnih dijela u odnosu na isti period 2015. godine. Za 60% je smanjen broj krivičnih dijela nasilja u porodici.

Republika Srpska 23.12.2016 | 12:03
Bijeljina: Razbijene tri kriminalne grupe
Prema podacima iz CJB Bijeljina, kraj ove godine dočekujemo kao bolji, odgovorniji i staloženiji ljudi nego što smo bili krajem 2015. godine. Ono što je najvažnije, u proteklom mjesecu nije zabilježena nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtnom posljedicom, što je rezultat konstantne kontrole i akcija u saobraćaju, sa akcentom na brzinu i alkohol.

U dvodnevnoj akciji kontrole vožnje pod dejstvom alkohola, bude sankcionisano preko 50 vozača… Povećan je broj ženskih vozača koje upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Od početka godine 74 vozača ženskog pola su sankcionisana, a zbog koncentracije alkohola od preko jednog promila, 16 žena lišeno je slobode, navode iz CJB.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina procesuirali su tri kriminalne grupe koje su počinile veći broj krivičnih dijela u Bijeljini i Loparama.

Na konferenciji za novinare navedeno je da su ove grupe uglavnom vršile imovinska krivična djela, a da je rezultat dobrog operativnog rada policije u pola manji broj krađa na ovom području u novembru.

U mjesecu iza nas evidentirana su 72 krivična djela, što je za oko 38 % manje u odnosu na mjesec novembar 2015. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih dijela u mjesecu novembru iznosi 80%. Zabilježen je manji broj krivičnih dijela protiv imovine.

Evidentirano je čak 55 % manje krivičnih dijela krađe.

Tokom praznika, važno je odgovorno rukovati pirotehničkim sredstvima – podsjetili su pripadnici CJB Bijeljina.

Apelovali su na građane da pri bilo kom obliku ugrožavanja lične bezbjednosti obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mila

23.12.2016 14:48

Moj komentar nije u vezi sa objavljenim člankom ali spomenuše praznike u apelu pa ću prokomentarisati. Da li još nekom u ovom gradu ide na nerve što u gradskoj upravi nemamo niti jednog čovjeka koji bi primjetio bar dok ide na posao (ako zapaža išta oko sebe) na koji način je okićen centar grada. Pored luna parka - zimske čarolije ;-) imamo i mnogo mnogo zastavica, pa molim da se napravi prilog o tome na koji način se kod nas obilježavaju novogodišnji praznici. Da li je ovo neka neslana šala, opet na račun stanovnika ovog grada ili u gradskoj upravi nisu upoznati da nam predstoje novogodišnji i božićni praznici? Bilo bi lijepo od TV BN da napravi prilog o istom. Unaprijed zahvalna Bijeljinka.

ODGOVORITE