Viber nadogradio aplikaciju

Najzanimljivija je mogućnost slanja brzih video poruka u trajanju od 30 sekundi, pa bi mnogi korisnici upravo na ovaj način mogli da čestitaju Božić i Novu godinu.

Informacione tehnologije 22.12.2016 | 09:10
Viber nadogradio aplikaciju
Nakon što je Facebook predstavio novitete u Messenger aplikaciji putem koje sada šest osoba može učestvovati u video razgovorima, i Viber je nadogradio aplikaciju s nekim novim opcijama koje će razveseliti milione korisnika.

Sada se na Viberu, desno od trake za upisivanje teksta i pored tipke koja omogućava slanje glasovnih poruka, nalazi još jedna tipka, koja korisnicima omogućava brzo slanje video poruka. Jednim kratkim dodirom po ikoni korisnici mogu odabrati da li žele da pošalju brzu audio ili video poruku, dok duži pritisak na tipku automatski aktivira snimanje video-zapisa – u slučaju da video ne želite da pošaljete, samo povucite prst prema levoj strani i snimanje će se prekinuti, a video izbrisati.

Viber je ovu opciju predstavio uoči praznika, pa u ovoj kompaniji veruju da će mnogi korisnici, umesto tekstualnim porukama, čestitati Božić i poželeti sve najbolje u Novoj godini upravo putem video poruka.

Snimanje ovakvih video poruka ograničeno je na trideset sekundi, a osim ove opcije nadogradnja Vibera donosi i ekstenzije za chat, putem kojih korisnici mogu da pretražuju i dele sadržaj direktno iz razgovora unutar aplikacije, redizajnirani su i smajlići i povećan je broj korisnika koji mogu da učestvuju u grupnim video razgovorima na čak 250.

Inače, Viber je 2014. godine preuzela kompanija Rakuten za 900 miliona dolara, a ovaj komunikacioni servis ima oko 860 miliona registrovanih korisnika, od čega je oko 260 miliona aktivnih korisnika.

Što se budućnosti Vibera tiče, na Tech Cruncheu kažu da bi ova kompanija mogla sve više da se okrene e-trgovini i finansijskim servisima tako da bi u uskoro putem ove aplikacije čak mogli i da se kupuju stvari ili da se obavlja novčana transakcija – trenutno već testiraju neke opcije u saradnji s Western Unionom.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar