Priznanje Marini Maljković...!

Selektor košarkašica ušla u konkurenciju za vrednu godišnju nagradu MOK.

Košarka 22.12.2016 | 11:45
Priznanje Marini Maljković...!
Olimpijski komitet Srbije nominovao je Marinu Maljković, selektora ženske košarkaške reprezentacije, za trofej "Žene i sport", koji dodeljuje Međunarodni olimpijski komitet.

U kandidaturi se, pored ostalog, navodi da Maljković poslednjih godina postiže odlične rezultate sa svojim timovima, a u isto vreme vodi neprofitnu organizaciju, sa ciljem da devojčicama ponudi besplatne košarkaške treninge.

"Za kratko vreme Marina je postala uzor i pravi promoter jačanja uloge žena u sportu. Svojom posvećenošću i dostignućima, ona inspiriše devojčice i žene da budu više uključene u sport i da prate svoje snove".

Maljković je sa najboljim srpskim košarkašicama osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015. i bronzanu na Olimpijskim igrama u Riju ovog leta.

Od prošle godine je oko 500 devojčica počelo da trenira kroz njen "Pokret za žensku košarku".

"Počastvovana sam što sam odabrana da budem nominovana za priznanje MOK, među toliko sjajnih žena koje imamo u sportu", poručila je Marina Maljković.

"Na meni je da nastavim da se borim da ženska košarka u Srbiji dobije adekvatne uslove da se razvija, da košarka i sport generalno budu dostupni svakom detetu, da kod njih stvaramo zdrave navike, a onim najtalentovanijim stvorimo najbolje moguće uslove za razvoj, kako bi sjajni rezultati koje pravimo imali kontinuitet".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar