Kakvo vrijeme će biti narednih dana

Danas će u Republici Srpskoj i ostalim dijelovima BiH biti hladno vrijeme, ujutro mraz i magla po kotlinama. Tokom dana pretežno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost.

Republika Srpska 19.12.2016 | 09:50
Kakvo vrijeme će biti narednih dana
Ujutro hladno sa mrazem jačim na planinama. Oko rijeka, po kotlinama i po pojedinim nizijama na sjeveru magla. Tokom dana prohladno i pretežno sunčano sa malo oblaka, a na sjeveru mjestimično će se magla zadržavati uz hladno vrijeme.

Vjetar slab i promjenljiv, popodne pretežno istočni, a na jugu Hercegovine slaba bura. Najviša dnevna temperatura vazduha od 2°C do 8°C, na jugu do 12°C. U maglovitim predjelima oko nule.

Temperatura vazduha u 7 časova: Gacko, Sokolac minus 11 stepeni, Kalinovik minus 9, Foča, Srebrenica minus 8, Bileća, Drinić, Han Pijesak, Višegrad minus 7, Sarajevo minus 6, Bihać, Bjelašnica minus 5, Čemerno minus 4, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Novi Grad, Prijedor, Zvornik 3, Trebinje 0, Mostar 1, Neum 5 stepeni Celzijusovih.

Sutra će biti hladno, sa jutarnjim mrazem i maglom po kotlinama. Tokom dana pretežno sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost, osim predjela uz rijeke i kotlinama, gdje će se magla i ns obci zažavati duže.

Ujutro hladno sa mrazem jačim na planinama, oko rijeka, o kotlinama i u nziji na sjeveru magla i niski oblaci. Tokom dana prohladno i pretežno sunčano sa malo oblaka, a na sjeveru i po kotlnama uz mjestimično zadržavanje magle i hladno vrijeme.

Vjetar slab i promjenljiv, popodne pretežno istočni, a na jugu Hercegovine slaba bura. Jutarnja temperatura vazduha od -7°C do -1°C, u višim predjelima od -11°C, na jugu do 1°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 2°C do 8°C, na jugu do 12°C. U maglovitim predjelima oko nule.

U srijedu pretežno sunčano. U Posavini i u Krajini sa dugotrajnom maglom i niskim oblacima. Ujutro mraz i magla po kotlinama. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 1 do 6, na jugu od 10 do 15 °C.

U četvrtak pretežno sunčano. U Posavini sa dugotrajnom maglom i niskim oblacima. Jutro sa mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -8 do -3, na jugu od -1 do 3, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 9 do 14 °C.

Niti u petak i u subotu izgledi vremena neće biti znatno drugačiji od predhodnih dana, pa će kraj ove godine obilježiti hladno, suvo i sunčano vrijeme.

(HMZRS/BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar