"Zora": Droga, oružje, falsifikovani evri...

Nešto manje od kilogram marihuane, te oko 10 grama heroina i 52 grama spida, kao i veću količinu oružja, te novčanicu od 500 evra za koju se sumnja da je krivotvorena, pronašla je prijedorska policija, u akciji "Zora".

Republika Srpska 18.12.2016 | 14:02
"Zora": Droga, oružje, falsifikovani evri...
Sproveli su je u petak naveče te u subotu ujutru pripadnici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor.

Svemu su prethodile planske aktivnosti i prethodno prikupljene operativne informacije o uzgoju marihuane, a uslijedili su pretresi na više lokacija na području Prijedora.

Po riječima Zvezdane Alendarević, portparola CJB Prijedor, pretresi su vršeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru.

"Pretreseni su stambeni objekti koje koriste S.R, M.S. i M.M, svi iz Prijedora. Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti formirani u vidu laboratorije za proizvodnju indijske konoplje", navela je Alendarevićeva.

U pitanju su saksije sa podmetačima, sijalice sa postoljima, transformatori za struju i drugo.

Pronađeno je i više različitih pakovanja sa materijom koja asocira na marihuanu ukupne bruto mase 929,91 gram, te zamotuljak sa sadržajem koji asocira na heroin ukupne bruto mase 10,18 grama.

Nađen je i zamotuljak sa sadržajem materije koja asocira na spid ukupne bruto mase 52,43 grama.

"Nađena je i digitalna vaga, automatska puška, dvije puške M48, 33 metka kalibra 7,62 mm, 91 metak kalibra 7,9 mm, tri metka kalibra 9 mm, 23 metka kalibra 7,65 mm, 31 metak kalibra 7,62 mm, više mobilnih telefona, određena količina novca, kao i novčanica apoena od 500 evra za koju se sumnja da je krivotvorena", navela je Alendarevićeva.

Zbog sumnje u nevolaštenu proizvodnju i promet droga, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, te krivotvorenje novca, S.R, M.S. i M.M. su uhapšeni, i nad istima izvršena kriminalistička obrada.

"Istog dana, u nastavku aktivnosti akcije 'Zora'', kontrolom M.G. iz Prijedora, pronađena je oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne bruto mase 18,74 grama", navela je Alendarevićeva, dodajući da je nad tim licem takođe izvršena kriminalistička obrada.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

boba

18.12.2016 15:01

Da vidimo koliko nas ima na društvenim mrežama nije valjda da smo svi na heroinu ako jesmo onda ništa sretno nam bilo tu su slave da okajemo grijehe da se pričestimo i idemo dalje što grđe to bolje

ODGOVORITE
Name

Jel nas ovi zajebavaju

18.12.2016 15:25

Ljudi moji pa ovo je smjesno ovo mogu izvidaci da nahvstaju u osnivnoj skoli od djece kako nije sramota ministra i predsjednika da mi 10000 policajaca uhvate gram droge i daju u javnost stidim se sto sam Srbin i sada mi je jasno da je RS propala i da ju je SNSD unistio sve institucije ljude i buducnist zarad djece funkcionera SNSDa.

ODGOVORITE
Name

malbasa

18.12.2016 15:37

Sta je kilo marihuane prema milijardama iz Rafinerije Broda i Ukio Zvornika,Bobara...srpskih,suma,voda,zeljeznica,posta,banki,nebesa?Svakako platu treba zaraditi.

ODGOVORITE