Keleminec uzvikivao "Za dom spremni"

Hrvatska policija privela je danas predsjednika Autohtone - Hrvatske stranke prava /A-HSP/ Dražena Keleminca nakon što je u centru Zagreba uzvikivao ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Region 17.12.2016 | 13:52
Keleminec uzvikivao "Za dom spremni"
Keleminec je danas svoj govor na protestnom skupu u Zagrebu završio uzvikivanjem ustaškog pozdrava "Za dom!", na šta su njegove pristalice odgovarale: "Spremni!", prenosi portal "Indeks".

Povorka od pedesetak "pravaša", na čijem je čelu bio Keleminec, krenula je ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća /SNV/ u Gajevoj ulici u Zagrebu, da bi oko 12.00 časova stigla pred prostorije SDP-a na Iblerovom trgu.

U pozivu na protest ove stranke stajalo je "Ne dirajte spomen-ploču poginulim bojovnicima HOS-a".

Srpsko narodno vijeće informisalo je nadležne u Hrvatskoj o prijetnjama Autohtone - Hrvatske stranke prava i očekuje da se zaustavi ovakva kampanja i ne tolerišu takve grupe i stranke jer to predstavlja prijetnju za rad i sigurnost Srba.

Pupovcu su i ranije upućene prijetnje smrću na "Fejsbuku", nakon što je nedavno objavio status da niko od nadležnih predstavnika hrvatskih vlasti odgovornih za ustavnost i zakonitost nije reagovao na postavljanje spomen-ploče sa natpisom "Za dom spremni!" u Jasenovcu.

Na poruku predsjednika SNV-a objavljenu na "Fejsbuku" prvo je reagovao Keleminec, koji je mu je poručio da se odseli u Srbiju ako mu taj pozdrav smeta, a potom je svojim sljedbenicima dao instrukciju da "pošalju poruku-čestitku Pupovcu sa pozdravom `Za dom spremni!`".

Izvor: Agencije/Indeks

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mnogolema

17.12.2016 13:35

A protiv koga su ti likovi za dom spremni? U Rvatskoj su ostali samo Rvati. Mozda ima i pokoji Nervat ali takvih je bas malo. Hoce li se tuci medjusobno? Ili ce pokusati okupirati Bosnu? Ili mozda Sloveniju? Aaaa, sad sam skontao, udarice na Austriju, zbog koruskih Rvata, i to je Rvatska. Ili lik pokusava skupiti glasova za bar jedan mandat, za fotelju za sebe?

ODGOVORITE
Name

rere

18.12.2016 21:23

A kome pripada Meduljin......???

Name

Semberac

17.12.2016 13:36

Sta je lose rekao pa svi smo spremni za svoj dom nije rekao ha hitler kao sto su cetnici bili uz njega za vrijeme svjetakog rata i pozdravljali ga sa podignutom ruko za mene izgovor " Za dom spremni" nije naconalni pozdrav.

ODGOVORITE
Name

za semberca

17.12.2016 14:20

Eeee moj semberac,rodio si se.. Vidim,ziviš... A i umrijet ćeš kao budala.. Ustvari,pameti nikad imat neces