I. Sarajevo: Bolnicu još grade "na papiru"

Vlada Republike Srpske zadužila je danas Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da ponovo pokrene tendersku proceduru za projekat izgradnja i rekonstrukcije bolnice u Istočnom Sarajevu, uzimajući u obzir primjedbe i stavove Kancelarije za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska 15.12.2016 | 19:43
I. Sarajevo: Bolnicu još grade "na papiru"
Resorno mininistarstvo je zaprimilo rješenje Kancelarije za razmatranje žalbi BiH kojim se prihvata žalba jednog ponuđača na tender raspisan za izgradnju i opremanje nove bolnice u Istočnom Sarajevu.

-Nakon konsultacija s pravnom službom, došlo se do zaključka da Kancelarija za razmatranje žalbi BiH nije u potpunosti postupila u skladu sa zakonskom regulativom, posebno u dijelu koji se odnosi na razmatranje tenderske dokumentacije. S tim u vezi, nakon dodatnih analiza i konsultacija, Ministarstvo će razmotriti dalje korake u skladu sa zakonskom regulativom - navdeno je iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Ranije je Vlada prihvatila Idejno-arhitektonsko rješenje za izgradnju i opremanje nove bolnice Istočno Sarajevo, nakon čega je raspisan javni poziv za nabavku roba, usluga i radova za realizaciju projekta.

Imajući u vidu značaj ovog projekta i svjesni njegove važnosti za pacijente i zdravstvene radnike ove zdravstvene ustanove, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite izražava žaljenje zbog ovakve odluke Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, kojom se prolongira rok početka gradnje objekta.

(Fena)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mirko

15.12.2016 20:14

Lazovi banjalucki i lopovi laktaski.

ODGOVORITE
Name

Pinka 50-30-10-5-1-...

15.12.2016 20:22

Smanjujem se

ODGOVORITE
Name

re

15.12.2016 20:28

Al talove su već dijelili,sad se mora ponoviti tender jeb. ga.

ODGOVORITE
Name

Vojo

15.12.2016 21:16

Daju posao firmi iz druge države a ne našoj koja placa poreze ovoj zemlji i hrani naše ljude,a još jeftinija za 11 miliona,ljudi de se urazumite,dok još možete

ODGOVORITE
Name

krle

16.12.2016 17:45

Bitno je da se gradi pa makar i na papiru

ODGOVORITE