EP - Rukometašice Srbije: Ne želimo da odemo pognutih glava!

Reprezentativke Srbije rekle su da će se boriti do kraja, iako je ulazak među deset najboljih na Evropskom prvenstvu već uspeh.

Ostali sportovi 14.12.2016 | 09:15
EP - Rukometašice Srbije: Ne želimo da odemo pognutih glava!
Srbija je izgubila šansu za plasman u polufinale kontinentalnog šampionata u Švedskoj, a u poslednjem kolu druge faze protiv Francuske će pokušati da zauzme što bolju poziciju.

"Ne želimo da odemo iz Geteborga pognutih glava, već nam je namera da damo sve od sebe. Francuskinje su odličan tim, na svakoj poziciji su opasne, medjutim, od nas zavisi kako ćemo izgledati na terenu. Ostvarile smo uspeh plasmanom u prvih deset", rekla jeTamara Georgijev uoči poslednje utakmice.

Georgijev, koja je jedna od najboljih srpskih igračica na Evropskom prvenstvu, obećala je borbu i na zatvaranju turnira. Njena saigračica Slađana Pop-Lazić već pet godina igra u francuskom prvenstvu. Kako je kazala, opasnost u predstojećoj utakmici "preti sa svih strana".

"Igraju fenomenalno odbranu. Taman kada ih prođeš, naiđeš na dva sjajna golmana, brane kao lude. Nema slabe tačke. Ekstremno su fizičke spremne. Kada su se vratile posle Olimpijskih igara u klubove, bilo im je rukometa preko glave, ali fizički su bile besprekorno spremne. Odmah smo mogli da radimo na taktici", kazala je Pop-Lazić.

Reprezentacija Srbije ima velikih problema sa povredama, ali će se u tim vratiti Jelena Trifunović, posle dva dana borbe sa temperaturom.

"Devojke su dale sve od sebe protiv Holandije. Žao mi je što nisam mogla da im pomognem. Francuskinje su fizički dominantne, ali dovoljno smo pametne da odigramo sa njima jedan dobar meč", rekla je Trifunović.

Utakmica protiv Francuske će se igrati večeras od 20.45 u Geteborgu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar