Ratne vojne invalide niko ne zapošljava

Predstavnici Boračke organizacije Višegrad na skroman način obilježili su 3. decembar - Međunarodni dan invalida i invalidnih lica.

Republika Srpska 03.12.2016 | 13:17
Ratne vojne invalide niko ne zapošljava
Delegacija opštinske Boračke organizacije i njenog Odbora ratnih vojnih invalida položila je vijenac ispred Spomenika braniocima Republike Srpske na Trgu palih boraca, a potom u svojim prostorijama na prijemu nastavila druženje.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Milisav Vasić potvrdio je da odbor ima 134 ratna vojna invalida, koji su razvrstani od prve do desete kategorije.

„Najveći problem ratnih vojnih invalida je zapošljavanje jer ni jedan poslodavac neće, zbog invalidnosti ili godina, da primi na posao ova lica koja su osuđena da žive isključivo od republičkih i opštinskih novčanih prinadležnosti", rekao je predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Višegrad Drago Papić.On se zahvalio Boračkoj organizaciji i opštini koje prioritetno pomažu invalide u liječenju i nabavci proteza.

Zamjenik načelnika opštine Mladenko Tasić potvrdio je da će opština i za narednu godinu planirati grant boračkim kategorijama u iznosu od 190.000 KM, a ukoliko bude sredstava on će se i povećati.

Članovi odbora ratnih vojnih invalida i gosti posjetili su i Spomen-sobu izginulim pripadnicima Vojske RS, višegradske i drugih brigada.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar