Zaštitite svoju imovinu u zimskim mjesecima

Centar javne bezbjednosti Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanje sumnjivih i nepoznatih lica ili vozila, naručito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila.

Republika Srpska 29.11.2016 | 15:00
Zaštitite svoju imovinu u zimskim mjesecima
U periodu iz nas u protekih deset mjeseci prijavljeno je 501 krivično djelo protiv imovine. Ukupna stopa rasvjetljenosti ovih krivičnih djela je oko 62 %. Najviše krivičnih djela izvršenih protiv imovine policijskim službenicima je prijavljeno u porodične kuće, stanove, vikendice, ali neretko su mete napada i pravna lica, npr.trgovinske radnje.

Iz porodičnih kuća, stanova najčešće se otuđuje novac, zlatni nakit, oružje, tehnička roba, kao i ostali predmeti koji se lako i brzo mogu prodati na tržištu.

Dok se u Teškim krađama, krađe, koje su izvršene na štetu trgovinskih radnji najčešće otuđuju cigarete,novac iz depozita, suhomesnati proizvodi, kao i ostala roba koja se nalazi u prodavnici.

Za razliku od ljetnih mjeseci krivična djela protiv imovine su intezivnija, početkom jeseni i u zimskom periodu, kada je dan kraći od noći, a naručito kada dođe do prvog sumraka.

Kao bi zaštitili prevashodno sebe i svoju imovinu, kao mjeru prevencije preporučuje se postavljanje alarmnih i video nadzornih sistema,kao i da prilikom odlaska iz kuće ili stana na duži period, građani angažuju prijatelje ili rodbinu koji će vršiti nadzor ili obilazak njihovih objekata.

Povedite računa o zaštiti svoje imovine, preduzmite mjere samozaštite!

CJB Bijeljina

Komentari / 0

Ostavite komentar