Priča o Spomenku za Bijeljince i Ugljevičane

U Bijeljini će sutra u sali Centra za kulturu  biti prikazan dokumentarni film "Spomenko na vječnoj straži", autora Mileta Savića, snimatelja BN televizije. Film je posvećen najmlađem odlikovanom borcu Vojske Republike Srpske Spomenku Gostiću koji je 1993. godine poginuo braneći svoj narod i selo na planini Ozren.

Republika Srpska 25.11.2016 | 15:33
Priča o Spomenku za Bijeljince i Ugljevičane
Autor filma kaže da mu je želja da na ovaj način sačuva od zaborava lik najmlađeg poginulog borca Vojske Republike Srpske i ono što je učinio za srpski narod i otadžbinu.

Spomenkovo herojstvo, poštenje, predanost i ljubav prema svom narodu inspirisali su Savića da snimi film o junaštvu petnaestogodišnjeg dječaka koji je sa komšijama i prijateljima bio borac Vojske Republike Srpske.

Spomenko je poginuo od granate 20. marta 1993. godine nedaleko od svog sela Jovići, na planini Ozren. Sahranjen je na mjesnom groblju Gornji Ulišnjak, gdje počivaju njegova majka i baka.

Projekcija dokumentarnog filma "Spomenko na vječnoj straži", koji je snimljen u saradnji sa Boračkom organizacijom Republike Srpske, zakazana je za subotu u 18.00 časova u Centru za kulturu u Bijeljini.

Ovaj dokumentarni film će biti prikazan i u Ugljeviku naredne večeri: Projekcija počinje takođe u 18 časova u Centru za kulturu "Filip Višnjić".

Ulaz je slobodan kako za Bijeljince tako i za Ugljevičane.

BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

BLvrs

25.11.2016 16:17

Hoće li biti u Banjaluci i Lakstašima da vidi narod malog junaka a svi koji su čuvali guzicu jajare da se stide?

ODGOVORITE
Name

Šesnaesta garava

25.11.2016 21:16

Molim?

Name

Vaskr

25.11.2016 16:22

Pocivaj u miru bozijem,velki viteze.Zao mi te lutko moja ko najrodjenijeg.Zasto si polozio svoju mladost,za fukare i lopovo,sve im opustilo dabogda?

ODGOVORITE
Name

Ozrenac

25.11.2016 16:39

Nek pociva u miru žalostno nikog vise nema od te porodice

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

26.11.2016 03:40

Djecom svojom SRBsi su placali u svakom ratu krvave pobjede SRBskog Naroda. Pobjede SRBa u mnogim ratovima nad mnogosruko jacem neprihateljem SRBu su gubilu u miru zbog nesposobnosti "SRBski politicara" da vojne pobjede SRBa u ratovima ovekovece i krunisu u muru pobjedom SRBa za zelenim stolom. Zbog toga su SRBi svoje pobjede dobije junackom pobjedom SRBskog Naroda u mnogim ratovima gubili zbog nesposobni poluticara u miru. Hvala svim SRBima koji su pomogli da se ovim filmom spreci da zaborav pokrije cojstvo i junastvo najmladjeg borca RS Spomenka Gostica.Neka Stari SRBsku Rodjak, Gospod nas Isus Hristos njegovu plemenitu i junacku dusu nastani u nasoj Svetoj Nebeskoj SRBiju u kojoj nema nepravde, placa i uzdisaja vec gde caruje SLAVA Bozija, i gde se neprestalno uznose molitve Svetitelja i Mucenika SRBskih za spas i vaskrs zemaljske SRBije, koja sve vise napusta put Svetog Save koji jedino SRBe vodi u zivot vjecni. Neka je zato najmladjem borcu RS vjecna slava i vjecno secanje medju zivum SRBina za sve dobri koje on ucini u svom kratkom zivotu za spas i vaskrs SRBstva i SRBije. Amin. Boze daj!

Name

Rs

26.11.2016 05:35

I decu gurali u rat i smrt ?

ODGOVORITE
Name

VRS

26.11.2016 07:19

Slava ti mali heroju i cast .Andjele mali koji si svoj zivot ugradio i uklesao u temelje srpske drzave Ali zlotvori poput Spirica, Radmanovica i slicnih nemare za patriotizam jel karaktera i obraza a ponajmanje casti nemaju .Njima je novac i cast i obraz i ponos.Nazalost.Ali doci ce dan vjerujem kad ce se svi klanjati tvom liku i djelu i hrabrosti.Slava ti....

ODGOVORITE