U Republici Srpskoj danas je neradni dan

U Republici Srpskoj danas je neradni dan jer se obilježava republički praznik – Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

Republika Srpska 21.11.2016 | 09:40
U Republici Srpskoj danas je neradni dan
U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Istim Zakonom je propisano da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužni da rade u dane praznika Republike i u kom obimu.

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu prije 21 godinu parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Simo

21.11.2016 09:13

E, jest nas Dejton i usrećio, nema govora... Luđačka košulja navučena Bosni i Hercegovini, eto šta je Dejton.

ODGOVORITE
Name

Re: Simo

24.11.2016 16:09

Dejton je ipak zaustavio medjusobna ubijanja i to treba priznati, a sto postoje neki defekti u primjeni, to nije do slova Dejtona, vec do (ne) volje politicara, ili... to tako veliki namjerno hoce: drzanje na kvacilu.

Name

au

21.11.2016 09:34

Ko da ima nekad radni dan,kada.

ODGOVORITE
Name

NIJE TACNO

21.11.2016 09:45

Koji neradni dan a firme Dodinog kuma novog nacelnika Sipova Milana Kovaca danas rade. Jel to veliki patriotizam i Srpstvo , toliko se postuju institucije R. Srpske. A Kaja je radio na dan referenduma a veliki vodja kaze "Sram bilo onih koji nisu izasli" a do 22h navece se radilo. ZLOTVORI SRPSKI!

ODGOVORITE
Name

RS

21.11.2016 12:24

Dosta firmi rade kao da je normalni radni dan..lopovluk svakuda