Proslavljena krsna slava Doma zdravlja

Zaposleni u Domu zdravlja u Višegradu proslavili su krsnu slavu Svete vračeve Kozmu i Damjana. Svečanosti su prisustvovali i penzioneri ove zdravstvene ustanove, a sveštenik Aleksandar Topalović je u molitvi pomenuo i imena preminulih radnika.

Republika Srpska 14.11.2016 | 16:15
Proslavljena krsna slava Doma zdravlja
„Krsnu slavu obilježavamo u svečanoj atmosferi i pored brojnih problema koji prate ovu zdravstvenu ustanovu. Potrebno je hitno poraditi na poboljšanju statusa Domova zdravlja, jer se brojne nedaće u društvu amortizuju baš putem zdravstvenih ustanova", rekao je za BN televiziju direktor Doma zdravlja Ljubiša Škipina.

Škipina je ocijenio da tako Domovi zdravlja postaju pomalo i socijalne ustanove. „Kadrovski smo osposobljeni za kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga, jer imamo sedam timova porodične medicine, Centar za mentalno zdravlja i za bazičnu rehabilitaciju, a u toku je i specijalizacija ljekara u ginekologiji", naglasio je Škipina.



I ovdje je akutan problem dugovaja, jer i po reprogramu od prije dvije godine Dom zdravlja je u minusu 1,2 miliona maraka. „Bez obzira na to što smo i smanjili broj radnika, nismo u stanju da u potpunosti ispunimo obaveze doprinosa", zaključio je Škipina.



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sta reci

14.11.2016 16:23

Stvarno bolesno. Crkvu dovode u bolnicu da bi porucili onim koji tamo dolaze da im je to sljedeca stanica

ODGOVORITE
Name

Mihajlo Mikic

14.11.2016 17:06

Kažu Bošnjaci hoće da dominiraju druge narode i da nameću svoju vjeru drugima.

ODGOVORITE
Name

DOXA

14.11.2016 18:19

Bolestan narod ceka u redu ko stoka a ovi festaju !!!

ODGOVORITE
Name

Re. logicno

14.11.2016 20:00

Zbog prirode posla koristio sam usluge domova zdravlja i u Federaciji i u RS... Ali ljubaznost i strucnost lekara i medicinskog osoblja kao sto sam nasao u DZ Visegrad, vjerujte da u BiH necete vise nigde sresti... A tek sto su medicinske sestre lijepe, prosto mi dodje da se česće "razbolim"...

ODGOVORITE
Name

Kiki

14.11.2016 20:41

Kras, Teheran.

ODGOVORITE
Name

?

16.11.2016 12:32

Krsna slava doma zdravlja?, I sad je to normalno da institucijje i ustanove imaju krsnu slavu? Ne može čovjek da vjeruje?