Krajnji sud o srpskim „(kontra)revolucijama“

Vrijeme prokaže sve istine i laži, pa tako i odgovor na pitanje: Kako završiše sve one silne „obojene revolucije“ protiv Republike Srpske i njenog rukovodstva?

Republika Srpska 11.11.2016 | 11:23
Krajnji sud o srpskim „(kontra)revolucijama“
Srpsko „kratko pamćenje“ još jednom se pokazalo kao sadržajni element identiteta, mentaliteta ili važnog obilježja našeg etniciteta. Paradoksalno je da prije samo pola godine (i manje!) najviše eksploatisana tema (čak regionalnog nivoa) bila je nasilno rušenje režima Milorada Dodika.

Protivnici našeg predsjednika kretali su se u širokom rasponu „duginih revolucionalnih boja“ od Soroša, Obame i Davutoglua; iliti džihadlija i slelefija (kakve njegovi „stručnjaci“ pogrešno nazivaju vehabijama); preko opštepoznatih „domaćih izdajnika i plaćenika“; pa sve do vanzemaljaca i „tigrastih komaraca“. Svi su rušili našeg prezidenta i njegov režim, ali se Dodik pokazao moćnijim od Bin Ladena, Gadafija i Sadama – zajedno!

Ukratko, režim je opstao, a srpsko „trosekundno pamćenje“ još jednom pokazalo se zakonomjernošću sa kakvom valja računati. Posebno ukoliko se bavite manipulacijama, obmanama i lažima.

Elem, u konkretnom slučaju posebno su se zanimljivima pokazali režimski „analitičari“ i kojekakvi kvazisavjetnici. Mnogo sam pisao o tome kako je 2014. godine Zapadni Balkan, a posebno Bosna i Hercegovina“, od strane američkog establišmenta i „NATO-jastrebova“ ciljno destabilizovan zarad sprečavanja projekta „Južni tok“.

Potom sam pisao kako se slična destabilizacija naredne godine ponovo materijalizovala, sa akcentom na Makedoniju, kao reakcija Zapada na tada aktuelni „Turski gasovod“. Režimske kvazianalitičare ove stvarne „crne“ ili „FID“ operacije nisu previše zanimale, pa iz tog vremena imamo paradoks da sam o Dodikovoj ugroženosti pisao više od svih njih zajedno.

I onda, nakon što su Angloamerikanci i „NATO-jastrebovi“ uspješno (normalno putem destabilizacija Balkana) zaustavili ove globalno važne ruske projekte (uz to usporili i kineske vodeće projekte), kad više nisu imali nikakvih motiva i objektivnih potreba za daljim destabilizacijama, stiže „haranga“ naših preplaćenih „stručnjaka“ o nekim novim „obojenim revolucijama“. Inače, kad stručnjak za bezbjednost koristi termin „obojena revolucija“ shvatite da imate posla sa manipulatorom ili sa neznalicom.

KAKO JE DODIK „ODBRANIO“ SRPSKU?

Da se razumijemo, proljeće je nekako vrijeme idealno za početak političkih operacija, pa je tako i ovdašnja „opozicija“ (navodnici su stavljeni jer taj savez stranaka drži vlast na državnom nivou) nakon DESET GODINA ĆUTANJA početkom tekuće godine odlučila da progovori i to ponajviše preko nezadovoljnog naroda. Kad k tome dodamo činjenicu da je u pitanju izborna godina onda su ulični protesti bili nešto sasvim očekivano.

I pokušala je „naša“ kvaziopozicija organizovati nešto na planu socijalnog bunta, no suočila se sa odlično isplaniranim odgovorom režima. Sa današnje distance sasvim objektivno možemo zaključiti da su Dodik&režim odgovorili maestralno. Drugo je pitanje koliko se takav „odgovor“ nama lično ili kolektivno dopada ili ne, ali su činjenice neumoljive: socijalni bunt je razoren, režimska pobjeda na izborima je ubjedljiva i ino.



U stvari, možemo reći kako je Dodik stvari preokrenuo u krajnje neočekivanom pravcu. Organizovao je „referendum korisnih idiota“ (kako sam to nazvao u jednom tekstu), čime je kompletnu političku paradigmu preokrenuo u svoju korist. Sve te silne „prijetnje“ krivičnim progonom i sankcijama vać danas jasno vidimo kako predstavljaju tek puku tlapnju od kakve nema ništa.

Znači, da neke stvari rezimiramo: Dodik je na današnjoj političkoj sceni BiH jedini „(kontra)revolucionar“ sa iskustvom. Uostalom, na planu izvođenja „FID operacija“ jedini je bio na obuci CIA-e i ponešto naučio o tim stvarima. Svoje znanje je iskoristio i ostvario željene političke benefite. Spriječio je socijalni bunt, političke protivnike bukvalno pretvorio u „korisne idiote“, pobijedio na izborima i td. Trebalo bi da je zadovoljan postignutim. Vjerovatno i jeste.

Na kraju moram otkriti i razlog pisanja ovog teksta. Prosto, mjesecima sam uporno tvrdio kako na djelu nema nikakvih „revolucija“, odnosno da se događaju tek puke manipulacije Dodika i njegovih preplaćenih kvazistručnjaka. I to se pokazalo ISTINOM.

No, kako to profesor Šijaković, kad objašnjava naše esencijalne probleme, počesto kaže: „Mi smo narod niske kulture“. To uveliko objašnjava događanja i ove godine, i zadnje dekade, a počesto i naše cjelokupne istorije. Dodao bih samo:

„Mi smo narod kratkog sjećanja i slabe pameti!“. Kad to shvatimo – možda i uspijemo izgraditi kakvu-takvu budućnost naše djece.

Borislav Radovanovic Blog

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Dragan

11.11.2016 10:39

Najljepše nam žene samo gledaju kome i kako se priheftati na novčanik, politička i biznis elita znaju samo izlobirati posao sa naduvanim fakturama. Nisu to osobine uspješnih naroda. Rezultati su vidljivi.

ODGOVORITE
Name

ahz

11.11.2016 11:00

Uvijek kazem, niko sretniji od dodika za ovakvom opozicijom. Sve dok su ovakvi, njemu je tron siguran.

ODGOVORITE
Name

Tref

11.11.2016 12:06

Prije bi bilo dok je ovakvog naroda,lako je Dodiku.

Name

demagog

11.11.2016 11:01

Psi laju na karavane a karavani prolaze.Ne dovoljno gladni bezvoljni.zZadovoljimo se mrvicama,a dozvoljavamo da nas pohlepno pljackaju i prave budalama.Mozda plitka,mozda kratka pamet.Ponajprije i nismo za boljeg.Nije mi drago sto ovo napisah,ali svi cekamo da neko drugi za nas to obavi,pojavi se i pocne raditi posteno?Nacekat cemo se,ovce su uvjek sluzile za sisanje,a mi smo stado obicno bezvoljno i bezidejno !

ODGOVORITE
Name

Re demagog

11.11.2016 15:01

Potpisujem !

Name

ŽIKA Ž

11.11.2016 11:42

BRAVO BORISLAVE, I JA SAM " KORISNI IDIOT" ! A TO ZNAČI DA SE U POTPUNOSTI SLAŽEM SA NAVEDENIM TEKSTOM.

ODGOVORITE
Name

borac

11.11.2016 11:57

Nikada napretka imao sam priliku upoznati sve evropske narode ubjedljivo smo najgluplji.

ODGOVORITE
Name

Cccc

11.11.2016 12:01

Ja mislim da je Srpski narod shvatio konačno nakon pada Milosevica da mu neće ulica u saradnji sa srpskim neprijateljima postavljati i birati presednika. Dodik nije Bog ali ni neki svetac ali pod vlascu Dodika i SNSD-a penzije su redovne kolike su da su i sva socijalna davanja, za vlasti nekih drugih prije njega dobro se sjecam kada je moj otac za svoju penziju mogao kupiti kutiu cigara i sibicu.

ODGOVORITE
Name

glupko

11.11.2016 13:53

Jesi li naplatila svoju lojalnost Baji?

Name

Re cc

11.11.2016 14:59

Zeljka je si li to ti?

Name

Banja Luka

11.11.2016 15:26

Čuj redovne,8 maraka dnevno i za hranu,lijekove i režije,pa to isto želim i ovoj lopovskoj vlasti.Da sam mađioničar ne mogu to izvesti.

Name

Re Cccc

11.11.2016 12:14

Ja se sjećam dobro za vrijeme onih drugih Republika Srpska i njen narod nisu bili dužni ni državi ni mmf-u, ali sada i moji praunučići duguju 1000 x penzija tvog tatice, glupačo jedna.

ODGOVORITE
Name

Sahovskoj

11.11.2016 14:24

Ne mili smjene dok ne kaže ruska Maršalgrupa. Zašto ga još drže nije mi jasno?

ODGOVORITE
Name

Zasluga

13.11.2016 15:50

Sve je to zasluga ovdasnjeg naroda koji cijelo vrijeme RADI U KORIST SOPSTVENE STETE. Pa sta drugo i treba ocekivati no ovo sto imamo: narod bira one koji ce ga potkradati: bira ga samo zato sto je na predizbornim (satorskim ) mitinzima ZABAVAN. E pa sada se zabavljajmo praznih stomaka (nema plate, mala penzija i sl-ali zato smo glasali). Nije nam Zapad kriv-krivci smo sami.

ODGOVORITE