Video - Nekad Zlatan, sad Mario: Niko u Francuskoj nije bio tako ubojit!

Početak tamnoputog golgetera u Francuskoj premašio je sva očekivanja, a ukoliko tako nastavi, uskoro će dobiti poziv za povratak u reprezentaciju Italije, koja vapi za igračem njegovog kvaliteta.

Fudbal 03.11.2016 | 00:00
Video - Nekad Zlatan, sad Mario: Niko u Francuskoj nije bio tako ubojit!
Ko je mogao da zamisli ovakav povratak u potpuno izgubljenu formu Marija Balotelija. Ali to je Nica, idealno mesto za oživljavanje majstora u velikom padu karijere. U takvoj situaciji je upravo bio bivši napadač Milana, koji je letos odličio da potpiše za klub sa Azurne obale, i to se ispostavilo kao ključni potez njegove karijere.

Tamnoputi golgeter je postigao šest golova u prvih pet mečeva u francuskom prvenstvu, što je najbolji učinak još od dolaska Zlatan Ibrahimovića u Pari Sen Žermen. Legendarni švedski napadač je 2012. godine postigai sedam golova na prvih pet utakimica u Ligi 1.

Zlatan se tada okitio šampionskim trofejom u francuskom prvenstvu, dok je za Balotelijajoš uvek prerano govoriti da li će u tome uspeti sa svojom Nicom. Ipak, ekipa Lusijena Favra nakon 11 odigranih kola ima šest bodova više od Monaka i Pari Sen Žermena, što je pozamašna zaliha, bez obzira na to što se radi o uvodnom delu šampionske trke.

Balotelijev novi trener više je nego zadovoljan onim što on pruža od dolaska u Nicu. Poslednji pogodak odlični napadač je postigao u nedelju protiv Nanta.

"On je sjajno istričao kod gola. Vrlo dobro se nalazi u takvim situacijama. Imao je nedelju dana potpunog odmora, a zatim celu nedelju normalnog rada. Ponoviću opet i ponovo: ima još mnogo posla da se odradi. Više se vraćao nazad nego što je to činio ranije. To je pozitivno", rekao je Favr.

Balotelijev početak u Francuskoj je premašio sva očekivanja, a ukoliko tako nastavi uskoro će dobiti poziv za povratak u reprezentaciju Italije, koja vapi za igračem njegovog kvaliteta.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar