Formula za Mundijal: Matiću treba “srpski Kante”!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin može da odahne! Posle tri utakmice suspenzije Nemanja Matić se vraća među “orlove” i biće glavna uzdanica nacionalnog tima u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Velsom (11. novembar). Upravo iskusni vezista drži ključ plasmana nacionalnog tima na Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Fudbal 02.11.2016 | 21:00
Formula za Mundijal: Matiću treba “srpski Kante”!
Nije bilo lako na startna tri susreta bez Nemanje Matića. On je primer da kvalitet na kraju uvek dođe do izražaja. Mnogi fudbalski stručnjaci su ga letos selili iz Čelsija, a upravo je bivši fudbaler Benfike postao glavna karika u timu Antonija Kontea.

Nova formacija (3-4-3) koju Italijan forsira kao da je stvorena za Matića, ali... Srbin ima i veliku pomoć u N’Golu Kanteu. Način na koji sarađuju ova dva igrača mogao bi da predstavlja prototip na koji način vezisti dopunjavaju jedan drugog na terenu. U meču Premijer lige sa Sautemptonom zajedno su imali čak 83 tačna dodavanja, a čak devet njihovih intervencija su bile ključne.

U manevru reprezentacije Srbije, Matiću je potreban fudbaler kao Kante! “Orlovi” u vezi imaju kvalitetne igrače. Ljubomir Fejsa, Nemanja Gudelj, Luka Milivojević pa čak i mladi Nemanja Radoja mogli bi da prilagode svoj stil i tako omoguće zvezdi Čelsija da još više dođe do izražaja i Srbiju povede put Mundijala i Rusije.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar