Fatmir Limaj optužen za ratni zločin

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je danas optužnicu protiv jednog od komandanata OVK i bivšeg haškog zatvorenika Fatmira Limaja, koja ga tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1998. godine.

Srbija 28.10.2016 | 18:05
Fatmir Limaj optužen za ratni zločin
Limaj, predsjednik opozicione Građanske inicijative "Nisma", optužen je da 2. novembra 1998. godine u selu Kravasari, opština Mališevo, nije spriječio pogubljenje dvojice Albanaca.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da su Ramiz Hodža iz sela Belanica i Selman Biniši iz sela Banje, iz koga potiče i Limaj, kidnapovani u blizini džamije u Belanici, a potom pogubljeni u selu Kravasari.

"Limaj je okrivljen jer kao komandant 121. brigade OVK, region Mališeva, nije preduzeo potrebne radnje da se spreči ubistvo dvojice civila", navedeno je u optužnici.

Prema navodima optužnice, Limaj je vidio dvojicu kidnapovanih civila, potom je vidio i njihova tijela i nije učinio bilo šta da nadležnim organima dostavi informaciju o ubistvu dva civila.

Limaj, bivši ministar u Vladi samoproglašenog Kosova, prije nekoliko godina u Haškom tribunalu oslobođen je optužbe za zločine počinjene nad civilima na Kosovu i Metohiji.

On je danas, kao predsjednik "Nisma", jedan od vodećih opozicionih lidera i zagovornik inicijative da skupština samoproglašenog Kosova donese zakon o aboliranju svih pripadnika bivše OVK od odgovornosti za ubistva tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine i kasnije.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nismo ni pomislili

28.10.2016 16:20

Nismo ni pomislili da će jedan od komandanata terorističke OVK-a biti optužen za zločine nad Srbima

ODGOVORITE
Name

ilic.ljubica

01.11.2016 15:32

e a to je da pokazete usa da ko bajagi radite! a koliko ste mu platili sto ga optuzujete/ bice pusten vrana vrani ne vadi oci pa bar da je protiv srba....... jadni ste,bedni,bosi i goli ko pistolj pa navalili na br.+383 pa trepcu dal necete i donji ves!!!!!!! dali znate da se retko neko lud rodi ne jer kasnije postane lud...... bedni ste!!!!!!!!

ODGOVORITE