Borba u SNSD-u za mandat u NS RS

Mjesto poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske izuzetno je primamljivo.

Republika Srpska 26.10.2016 | 19:30
Borba u SNSD-u za mandat u NS RS
BN televizija saznaje da se unutar SNSD-a vodi prava borba oko toga ko će da zamijeni dosadašnjeg poslanika i novog načelnika Gradiške Zorana Adžića, a traje između Zore Vidović, direktorke Poreske uprave i Drage Kalabića, visokog funkcionera te stranke.

Još se ne zna ko će zamijeniti poslanike SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Velika borba u ovoj stranci vodi se oko imena poslanika koji će zamijeniti Zorana Adžića, koji je izabran za novog načelnika Gradiške.

Adžićeva zamjena treba da dođe iz izborne jedinice dva, a prva na listi po broju osvojenih glasova 2014. godine je Zora Vidović, aktuelni direktor Poreske uprave Republike Srpske.

Izvori BN televizije iz vrha SNSD-a uvjeravaju da je direktorka Poreske uprave zainteresovana da postane poslanik. Mjesto Zorana Adžića cilja i Drago Kalabić, ali on ima šansu jedino ukoliko Zora Vidović odustane.

Ukoliko Zora Vidović ipak ostane direktor Poreske uprave, bili bi zadovoljeni apetiti Drage Kalabića iz Prnjavora, koji u SNSD-u igra na kartu ranijih zasluga. Kalabić je već bio poslanik u Narodnoj Skupštini, ali ne kao član SNSD-a. Kao član SNSD-a bio je poslanik u Parlamentu BiH.

Poslanik SNSD-a i novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ranije je za BN televiziju potvrdio da je sigurno jedino to da iz Skupštine izlaze novoizabrani načelnici i gradonačelnici.

Zora Vidović od čije zvanične odluke zavisi hoće li u Skupštinu ona ili Drago Kalabić, nije se javljala na telefon.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

narod

26.10.2016 17:35

Građani su dali glasove na izborima, neka sa dogovore za ta "radna mjesta"

ODGOVORITE
Name

Olga

26.10.2016 19:45

Lesinari

ODGOVORITE
Name

galeb

26.10.2016 23:15

Borba za placku i otimacinu

ODGOVORITE
Name

Borac

27.10.2016 05:40

Koji su ovo debili Samo sa mandata na mandat , kruze a od njih nikakve koristi. Jadna je ovo drzava od njih narod nema napretka..

ODGOVORITE