Knjiga nije bauk!

 „Knjiga nije bauk“ je program kojim Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ želi omogućiti svim mališanima pristup kvalitetnim knjigama i probuditi kod njih ljubav prema čitanju. U sklopu ove aktivnosti  danas je uručena donacija Osnovnoj školi „Branko Radičević“ na Starčevici. Učenike i nastavnike Mikrofin je obradovao novim naslovima za školsku biblioteku i opremom za izvođenje nastave.

Republika Srpska 26.10.2016 | 15:14
Knjiga nije bauk!
Osnovna škola „Branko Radičević“ osnovana je 1958. godine i sa 1684učenika predstavlja najbrojniju školu u Banjaluci. Sa ovako velikim brojem đaka, ne iznenađuje da škola ostvaruje zapažene rezultate na takmičenjima. U samoj školi djeluje preko 20 sekcija, organizovane su fakultativne aktivnosti za učenike i predavanja za njihove roditelje.

Za rad s djecom zadužen je tim od 130 zaposlenih: nastavnika, pedagoga i ostalog osoblja. U školi su itekako svjesni da je čitanje u ranoškolskom uzrastu od ogromne važnosti za kasniji obrazovni i životni uspjeh djeteta.

„Svi u školi smo posvećeni djeci i predano radimo s njima, međutim, kao i drugim školama, teško nam je obezbijediti nova nastavna sredstva, posebno kada se radi o nekim krupnijim stavkama. Zahvalni smo Mikrofinu što je prepoznao naše potrebe i pomogao nam na ovaj način,“izjavila je direktorica škole Darija Mićić.



Donaciju u vidu projektora, projektnog platnai novih naslova za školsku biblioteku, ukupne vrijednosti 2500 KM, uručila je Izvršna direktorica Mikrofina Radmila Bjeljac.

„Mikrofin pruža kontinuiranu podršku vaspitno-obrazovnim ustanovama, posebno osnovnim školama, jer smatramo da su briga, pažnja i znanje koje djeca dobiju tokom ranog razvoja i školovanja ključni faktor u njihovom zdravom odrastanju i kasnijem uspjehu u životu.Cilj nam je da pomognemo školama u pružanju podsticajnog okruženja u kojem će naša djeca rasti, razvijati se i učiti,“ izjavila je Bjeljac.

Mikrofin je od početkagodine opremio 18 škola širom zemlje. Pored OŠ „Branko Radičević“, donaciju je danas dobila i OŠ „Nikola Tesla“ u Derventi.

Mikrokreditno društvo „Mikrofin“

Komentari / 0

Ostavite komentar