Sprema se Murinjova druga rekonstrukcija Junajteda...!

Runi pod znakom pitanja, traže se bek, štoper, brzanjac u napadu... Šo i Mhitarjan na ispitu!

Fudbal 27.10.2016 | 12:00
Sprema se Murinjova druga rekonstrukcija Junajteda...!
Žoze Murinjo je kategorički odbacio tu mogućnost. Na konkretno pitanje da li razmišlja da proda Vejna Runija odgovorio je kao iz topa: Ne!

"Nikada neću doneti takvu odluku. Igrač tog statusa, takve istoriju u klubu, nikad neće do tačke u kojoj će trener ili Uprava odlučivati umesto njega. Jeste, tri puta uzastopce sam ga stavio na klupu. To je teško za njega, teško je i za mene, ali moram da budem nemilosrdan i interese tima stavim ispred pojedinca, prestiža, statusa. U ovom slučaju čak i legende“, branio se Murinjo.

Međutim, ostrvski mediji kao da nisu sasvim ubeđenji u njegovu iskrenost, pa i dalje spekulišu da bi Mančester junajted mogao da pokuša da napravi otklon od igrača koji je na Old Trafordu još od 2004. godine. U međuvremenu je dogurao do astronomske plate, koja prema nekim izvorima po slovu ugovora iz 2014, a uz prihode od marketinških prava, klub staje celih 350.000 funti nedeljno, odnosno skoro 20.000.000 evra mesečno.

Za te pare jasno je da na terenu očekuje mnogo više od Runija, a on to već mesecima ne isporučuje. Ali ta ogromna primanja sužavaju prostor za manevar. Daleki istok, preciznije Kina, možda neki Bliski istok, eventualno MLS liga... Runi je ipak veličina i zapadni mediji listom pišu da nije za selidbu na margine fudbalske planete.

Problem je navodno to što Murinjo nije mogao - ili želeo - da mu obeća mesto startera u Mančesteru, pa je sada na Runiju da odluči šta želi. I tu je Murinjo u pravu: neće on doneti odluku za Runija. Možda će mu samo “sugerisati“ šta je ispravno.

Jer nije tajna da "Posebni" - ili "Poniženi" kako ga zovu engleski mediji posle debakla od Čelsija - nije zadovoljan igračkim kadrom koji ima na okupu. Prodaja Runija olakšala bi budžet za dovođenje pojačanja. Traže se bar jedan bek - najviše se pominju Šimus Koleman iz Evertona i Monakov Fabinjo - pa štoper koji bi komandovao poslednjom linijom, te brzanjac u napadu. Prvi pik je Antoan Grizman, ali su i na Old Trafordu svesni da su male šanse da će Atletiko pustiti Francuza da napusti Madrid.

Mediji pišu da Murinjo nije baš impresioniran ni levim bekom Lukom Šoom, ni Henrihom Mhitarjanom,  iako ga je on i doveo na leto. Međutim, klub se protivi prodaji njih dvojice.

Mančester junajted, koji je letos oborio svetski rekord plativši 105.000.000 evra za Pola Pogbu, trenutno je sedmi na tabeli Premijer lige, a u poslednjih 10 utakmica ostvario je samo četiri pobede.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar