Stounsi izdaju prvi album nakon 11 godina

Rok legende objavile su na svom profilu na Tviteru i Jutjubu da će danas obelodaniti informacije o svom novom albumu, prvom nakon punih 11 godina, kada je izašao hvaljeni album “A Bigger Bang”.

Zabava 07.10.2016 | 08:41
Stounsi izdaju prvi album nakon 11 godina
Stounsi su pre dva dana na Jutjub postavili kratak video-spot u trajanju od 10 sekundi, ispod kojeg piše “coming october 6” (izlazi 6. oktobra). Na videuo-snimku su se videli Mik Džeger, Kit Ričards i ostatak benda kako sviraju pesmu s jakim bluz ritmom.

Don Vas, producent koji zadnje dve decenije radi sa Stounsima, rekao je da će grupa izdati album obrada bluz standarda iz Čikaga poznatih muzičara kao što su Houlin Vulf, Litl Valter i drugi. Po njegovim rečima, album bi trebalo da izađe u decembru.

"Snimili su album za samo tri dana s običnim mikrofonima i bez mnogo produciranja u studiju, kako bi dobili što autentičniji zvuk", rekao je Vas za francuski list "Figaro". Zanimljivo je da se na bluz seansama u studiju u zapadnom Londonu sa Stounsima našao i Erik Klepton, koji u susednom studiju snima svoj album.

Nakon što je snimak njihovog koncerta “Havana Moon” s Kube dobro prošao u svetskim bioskopima, ovaj će dokumentarac izaći na DVD-u 11. novembra.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar