Protest migranata: Pokret ka granici

Grupa migranata održala je protest kod Autobuske stanice u Beogradu zato što ne mogu da pređu granicu s Mađarskom.

Srbija 04.10.2016 | 14:10
Protest migranata: Pokret ka granici
Protest u centru Beograda okončan je međusobnim koškanjem i odlaskom jedne grupe ka mađarskoj granici.

Kako javlja reporter Tanjuga s mesta zbivanja, migranti su šetnjom po kolovozu blokirali saobraćaj nezadovoljni zato što ne mogu da pređu granicu s Mađarskom.

Do sukoba je došlo pošto je jedna grupa odbila da se pridruži protestu i odbije pomoć u hrani koju je dobila od Info-parka.

Grupa od oko 300 migranata zatim je pešice krenula preko Novog Beograda ka severu Srbije, a trenutno se nalazi u Zemunu, gde ih prati policija.

Protest je počeo oko osam satiu parku kod Glavne autobuske stanice, a posle devet sati jedan deo migranata odlučio je da pešice krene ka mađarskoj granici kako bi protestovali zbog protivljenja Mađarske tome da migrante slobodno pušta na svoju teritoriju.

Kako su agenciji Beta rekli u Info-pultu na autobuskoj stanici, nakon nekog vremena grupa migranata je krenula ka granici, ali su se kod Nemanjine ulice okrenuli i vratili u park, gde su napali drugu grupu koja je ispred Info-pulta čekala hranu.

"Oni su se vratili i napali grupu koja je mirno stajala u parku jer nije htela da krene sa njima. Povređenih nema, ali je bilo veoma napeto. Policija je morala da interveniše i da ih razdvaja", rekli su u Info-pultu i dodali da su aktivisti nekih nevladinih organizacija "potpirili" migrante da krenu ka Mađarskoj.

Zbog tih dešavanja, Info-pult je privremeno zatvoren, a biće ponovo otvoren u 13 sati, kada će migrantima biti podeljen ručak.

Sada u je parku i okolnim ulicama prisutna policija, a zbog protesta saobraćaj u Karađorđevoj ulici privremeno je bio zaustavljen.

U parku kod Beogradske autobuske stanice ponovo je situacija mirna, kao i prethodnih dana.

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Migrant

04.10.2016 12:25

Ludi moji pa umjesto da se oni prilagođavju po Evropi,Evropa se prilagođava njima.

ODGOVORITE
Name

Bla bla

04.10.2016 12:26

Sve ih treba deportovati u arabiju,katar,albaniju,tursku i neka se tamo poubijaju manje će smeća biti.

ODGOVORITE
Name

zumba

04.10.2016 12:58

Trebao si preporuciti Austriji,Svedskoj,Njemackoj i ostalim zemljama da milion Srba usmjere ka Rumuniji,Grckoj Rusiji,zakasnio si ili mozda nisi,sami ce otici ka Rusiji.

Name

Policajac

04.10.2016 12:27

Žao mi je ovih islamista kao i lanjskog snega.

ODGOVORITE
Name

Knelw

04.10.2016 13:03

Policajac al ti ogriješi dušu

Name

Dani

04.10.2016 13:30

Samo u Bosnu i dobro nam dosli .

ODGOVORITE
Name

Me

04.10.2016 13:43

Mene Samo interesuje jedna Stvar, zasto oni ne idu u emirate, Saudi Arabia,. Tamo su puno bogatije zemlje od evrope.. Samo pogledajte slike Dubai, Abu Dhabi, itd,itd,.

ODGOVORITE