RUS: Lokomotiva zrela za remont! Maleni Arsenal neporažen napustio Moskvu!

Da nije bilo penala u sudijskoj nadoknadi, gosti iz Tule bi odneli sva tri boda!

Fudbal 02.10.2016 | 09:15
RUS: Lokomotiva zrela za remont! Maleni Arsenal neporažen napustio Moskvu!
Dva loša ubiše fudbal. Na kraju je svako osvojio po bod. Arsenal iz Tule remizirao je 1:1 u Moskvi protiv posrnulog velikana Lokomotivu u meču devetog kola ruske Premijer lige.

Do ovog kola Arsenal je bio pretposlednji na tabeli, a samo dva minuta ga je delilo da tu „čast“ prepusti upravo Železničarima.

Lokomotiva je, ipak, uspela nekako da se izvuče i to golomSamedova iz penala u drugom minutu sudijske nadoknade. Nad njim je i napravljen prekršaj, a „počinilac“ je bio Aleksandar Gorbatjukom.

Daleko je to danas bilo od iole kvalitetne fudbalske predstave u ruskoj prestonici, ali će gostima iz Tule svakako da bude najvažnija činjenica da su osvojili bod na nekada teškom gostovanju.

Da stvar bude zanimljivija, ovo je Arsenalu bilo drugo premijerligaškog gostovanje Lokomotivi, a u prvom, u martu prošle godine slavio je sa 1:0.

Danas je pogodak za Arsenal postigao kostarikanski internacionalac Felisio Braun Forbs u 44. minutu kada se najbolje snašao posle kornera i blago rečeno početničke reakcije kompletne odbrane domaćih na čelu sa golmanom Iljom Abajevom.

Nemanja Pejčinović odigrao je celu utakmicu u dresu Lokomotive, dok je Petar Škuletić u 57. minutu zamenio Vladislava Ignjatijeva.

Inače, ovo je moskovskoj ekipi bio četvrti uzastopni prvenstveni meč bez pobede, dok Arsenal ne zna za trijumf od 6. avgusta.

PREMIJER LIGA, deveto kolo:

Subota:
Tom – Ural 1:1 (1:1)
/Pugin 23 – Fontanelo 45/

Krila Sovjetov – Anži 2:1 (2:0)
/Molo 18, Tkačev 45 – Beriša 90/

Lokomotiva – Arsenal Tula 1:1 (0:1)
/Samedov 90+2pen - Forbs 44/

Terek - Orenburg 2:1 (1:0)
/Balaj 25, Lebedenko 86 - Georgijev 90+3pen/

Nedelja:
13.00 Ufa – Amkar
15.30 Zenit – Spartak
18.00 Krasnodar – Rubin
18.00 Rostov – CSKA Moskva

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar