Kod Trebinja nađena plantaža marihuane

U mjestu Čvarići, na teritoriji grada Trebinja, pripadnici Centra javne bezbijednosti Trebinje pronašli su plantažu zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju.

Republika Srpska 01.10.2016 | 21:47
Kod Trebinja nađena plantaža marihuane
Uviđaj na mjestu pronalaska plantaže izvršen je jutros, gdje je izuzeta 61 stabljika indijske konoplje, a tri lica lišena su slobode koja se mogu dovesti u vezu sa pronađenom plantažom. Riječ je o licima inicijala Č.B., M.S. i D.S.

„Nakon lišavanja slobode izvršeni su pretresi kuća i pomoćnih prostorija na pet lokacija, koje koriste navedena lica. Tom prilikom je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto: više hiljada komada municije različitog kalibra, dva ručna raketna bacača – zolja, više ručnih bombi, šest trombonskih mina, četiri patrona eksplozivnog punjenja, poluautomatska puška, puška pumparica kao i određena količina osušene biljne materije koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge su u 13 časova uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom tužilaštvu u Trebinju, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, predali lica inicijala Č.B. i M.S. Protiv lica inicijala T.S. i D.S. policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, rekla je Jovana Cvijetić, portparol Centra javne bezbijednosti Trebinje.



BN televizija