Srbac: Realizovano stotinu projekata

Opštinska uprava u Srpcu još radi na sanaciji posljedica od poplava iz 2014. godine, a prioritet su komunalni objekti, posebno putna infrastruktura, koja je pretrpjela i najveće štete. Nisu zanemarene ni ostale oblasti, kao što je zapošljavanje, otvaranje novih proizvodnih pogona, podsticanje poljoprivredne proizvodnje, sanacija i izgradnja školskih, kulturnih i sportskih objekata, u šta je investirano oko 4 miliona donatorskih i budžetskih sredstava, izjavio je aktuelni načelnik ove opštine Drago Ćirić.

Republika Srpska 30.09.2016 | 20:07
Srbac: Realizovano stotinu projekata
Prilikom obilaska radova na sanaciji seoskih puteva u Brusniku i Srpcu Selu, Ćirić se danas pohvalio sa ostvarenim rezultatima u veoma otežanim uslovima rada, sa gotovo dvogodišnjom blokadom Skupštine i otvorenim opstrukcijama viših nivoa vlasti.

„Uprkos brojnim preprekama, objektivnim i subjektivnim slabostima, otvorenom sprečavanju funkcionisanja zakonodavne i izvršne vlasti, obaveze po dugoročnim i kratkoročnim kreditima koje nam je ostavila prethodna vlast, smanjene su sa 19,5 na 12,5 miliona. Uz manje ili veće teškoće, zadovaljavane su obaveze prema korisnicima budžetskih sredstava. Uspjeli smo da otvorimo nekoliko proizvodnih pogona i da zaposlimo oko 300 radnika. Posebno se ponosim što smo u takvim uslovima izgradili savremen objekat za djecu sa posebnim potrebama, podigli gradski park sa svim sadržajima za mlade i stare, te pomogli izgradnju reprezentativnog Doma kulture u Kukuljama. I sve to bez marke novog kreditnog zaduženja“, rekao je Ćirić.



A da se vodilo računa o interesima cijele opštine i zadovoljavanju potreba građana, potvrdio je i aktivista Duško Grković.

„Zavaljujući načelniku Ćiriću, ovih dana obnovljeno je i sanirano oko 10 kilometara seoske putne i kanalske mreže u Brisniku, Kaocima i Srpcu Selu, koja je bila gotovo uništena od bujica u majskim poplavama 2014. godine. Istina, riječ je o makadamu, ali su građani zadovoljni, jer su stvoreni uslovi za normalan život“, kaže Grković.

Načelnik Srpca Drago Ćirić priznaje da se moglo uraditi i više da je bilo političkog razumjevanja, kako na nivou lokalne zajednice, tako i republičke vlasti.



BN televizija (S.K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MIHAILO MIKIC

30.09.2016 18:29

SRBcani, CESTITAMO na postignutim uspjesima. Sada trebate malo da usporite da nebiste poslije uspjesno zavrseni javni radova ostali bez posla. Bolest treba spreciti a ne samo leciti. Razmislite zato malo o povisenju i prosirenju nasipa pored Vrbasa i Save da Vas voda iz tih rijeka nebi mogla vise plaviti!

ODGOVORITE