U Moskvi započeo festival Krug svjetlosti

Posetioci se nadaju da će zvanični simbol Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. biti otkriven na ovogodišnjem festivalu.

Svijet 24.09.2016 | 18:10
U Moskvi započeo festival Krug svjetlosti
Festival koji se u ruskoj prestonici održava svake godine i koji organizuje Odeljenje za mas-medije i reklamiranje Grada Moskve, započeo je pirotehničkim performansom na Moskovskom državnom univerzitetu.

Događaj će trajati od 23. do 27. septembra. Više od 140 ruskih i međunarodnih umetnika iz 143 zemlje postaviće više od 200 svetlosnih instalacija na poznatim zgradama grada.



Više od 200 video-projektora biće upotrebljeno za prikazivanje animiranih slika na površini od 40.000 kvadratnih metara.

Prošle godine je jedna od instalacija ušla u Ginisovu knjigu rekorda za najveću projektovanu sliku na svetu. Više od 7,5 miliona ljudi prisustvovalo je festivalu 2015. godine kako bi videlo radove 129 timova iz 26 zemalja.

Grad će učestvovati u ovogodišnjoj proslavi na šest različitih lokacija, a među njima su Boljšoj teatar, Moskovski državni univerzitet i VDNH, koji će biti pretvoreni u platna za velike raznobojne video-projekcije.



Ulaz na sve projekcije festivala je besplatan.

Kao deo događaja organizovani su obrazovni programi koji obuhvataju predavanja i radionice koje će voditi dizajneri osvetljenja svetske klase.



Izvor: Sputnjik

Komentari / 0

Ostavite komentar