Trebinje: Besplatno liječenje zuba

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević uručio je trebinjskom Domu zdravlja i Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ po jednu stomatološku stolicu, čime je i zvanično počeo projekat besplatne prevencije bolesti zuba za najmlađe stanovnike grada Trebinja.

Republika Srpska 23.09.2016 | 21:00
Trebinje: Besplatno liječenje zuba
Jedna od dvije stomatološke stolice donirana je Osnovnoj školi u naselju Bregovi što je, kako kaže Vučurević, ispunjenje obećanja datog krajem prošle godine da će Gradska uprava obezbijediti svoj djeci Trebinja, u osnovnim i srednjim školama, kao i visokoškolskim ustanovama, besplatnu stomatološku zaštitu.

„Naš cilj je da kompletno stanovništvo, prije svega omladina, ima kvalitetnu i besplatnu uslugu, jer mnogi naši sugrađani nisu u mogućnosti da izdvajaju finansijska sredstva“, rekao je Vučurević za BN televiziju.

U Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” nisu krili zadovoljstvo zbog ove donacije. “Mogu samo da se zahvalim u ime škole i svih učenika. Ovo će zaista puno da znači u prevenciji bolesti zuba djece”, istakla je Ivana Tasovac, pedagog u Osnovnoj školi “Jovan Jovanovoć Zmaj”.

Predstvanici Doma zdravlja kažu da je ovo još jedan nizu primjera kojim gradska administracija pomaže ovu ustanovu i to u korist svojih građana. „Sada imamo dvije zubarske stolice. Pošto imamo specijalistu preventivne i dječije stomatologije, jednu ćemo instalirati u Domu zdravlja. I ubuduće da se trudimo da sve škole dobiju stomatološku ordaniciju“, navela je Ljiljana Radojičić, direktor Doma zdravlja Trebinje.

“Želim da se zahvalim našem osnivaču i nadam se da ćemo produžiti saradnju s ciljem osavremenjivanja stomatološke službe, a ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su donirali ove stolice”, rekao je Dragan Ninković, šef stomatološke službe.

Osim stomatoloških stolica, grad Trebinje nastavlja dodatno da ulaže u Dom zdravlja jer, kako kaže Vučurević, građani ne mogu da čekaju da to urade nadležne republičke institucije kojima je to obaveza.

“Evo danas objavljujem i nabavku baro-komore za sve dijabetičare, koji svakog dana putuju do Foče ili nekog drugog centra da bi bili pola sata u baro-komori. Grad Trebinje je naručio komoru u saradnji sa Udruženjem dijabetičara, i u roku 30 do 60 dana prema ponudi imaćemo baro-komoru sa dva ležaja, koja će potpuno zadovoljavati njihove potrebe, a i to će biti finansirano iz budžeta grada Trebinja. Takođe, dali smo garancije da se nabavi novo sanitetsko vozilo sa najsavremenijim aparatima, kako bi bezbjedno transportovali one kojima pomoć bude potrebna”, naglasio je Vučurević za BN televiziju.

Rad stomatoloških ambulanti u osnovnim školama finansiraće se iz budžeta grada Trebinja.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

herc

23.09.2016 19:13

Sve čestitke i veliko hvala za brigu djece i bolesnih građana.

ODGOVORITE
Name

mami

24.09.2016 07:05

Bravo, hvala bogu! Puno će znaciti deci loseg imovnog stanja!

ODGOVORITE