Trebinje: Na izbornoj listi mimo svoje volje?

Milanka Miladinović iz Trebinja tvrdi da je mimo svoje volje stavljena na listu koalicije „Radikalno bolje“, koju čine u tom gradu Srpska radikalna stranka Republike Srpske i Srpska radikalna stranka „Vojislav Šešelj“.

Republika Srpska 20.09.2016 | 17:30
Trebinje: Na izbornoj listi mimo svoje volje?
Miladinovićeva kaže da je bila na listi Srpske radikalne stranke Republike Srpske na prethodnim lokalnim izborima, ali da ovaj put nije podržala ujedinjenje sa drugom radikalnom strankom, kao ni odluku da budu dio koalicije okupljene oko SNSD-a “Snažno Trebinje”.

To je, kaže, rekla i organima svoje stranke, na šta joj je odgovoreno da bi joj bilo dobro da bude u radikalima da bi zadržala svoj posao, pošto radi u kiosku jednog preduzeća iz Banjaluke. Svoje ime na listi “Radikalno bolje” vidjela je u novinama, pa je putem Centralne izborne komisije provjerila da li možda postoji još neko sa istim imenom i prezimenom.

“Ja sam poslije razgovarala sa gospodinom iz Srpske radikalne stranke „Vojislav Šešelj“, pitajući ko je to uzeo za pravo da moje ime stavi na listu bez mog odobrenja i potpisa. Dobila sam sljedeći odgovor - s obzirom na to da radiš u tom kiosku štampe, ako hoćeš da zadržiš radno mjesto, bilo bi dobro i da ostaneš sa nama”, tvrdi Miladinovićeva.

Na drugoj strani, nosilac liste “Radikalno bolje” Slaviša Grkavac ne negira da je Milanka Miladinović odbila da bude dio te kolacije, ali i da mu je naglasila da je zaposlena zahvaljujući aktuelnom gradonačelniku. Grkavac tvrdi da je bilo kasno da njeno ime skinu sa liste, te da nema informaciju kako je njen potpis dospio u Centralnu izbornu komisiju.

“Onoga dana kada smo odlučili da se pridružimo koaliciji “Snažno Trebinje”, pretpostavljam da se njoj nije svidjela naša odluka, a meni je izjavila kako je zaposlio Slavko Vučurević i da ima veliku zahvalnost, te da ne može da pruži podršku našoj koaliciji. Međutim, već je bilo kasno i nismo mogli da poništimo njenu kandidaturu. Ja nisam zaposlen u gradskoj administraciji, a vi znate kako se vrši procedura verifikacije kandidature”, kaže Grkavac.

Milanka Miladinović kaže da će zbog ovoga tužiti Srpsku radikalnu stranku Republike Srpske u Trebinju.

(BN televizija)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

građanin

20.09.2016 16:38

Kad te je Vučurević zaposlio, što nisi išla u PDP, šta ćeš po radikalima. Zaposlio te u kiosk, neko zaposlenje??????

ODGOVORITE
Name

Hm

20.09.2016 16:49

Trebinje baš lijep gradić, samo nemaju ni jedne fabrike.

ODGOVORITE
Name

prof

20.09.2016 19:25

Imaju aerodrom

Name

Izgleda

20.09.2016 17:11

Da ce ovo da zavrsi kao sa HSP-om u hrvatskoj,ima vise verzija doticne stranke nego sto ima clanova,il da uprostim 100 pravasa 368 stranaka. Jedno vrijeme je bila fora da ako si mlad i perspektivan ultradesnicar da nisi cool ako nemas svoj HSP. Tako ide i sa radikalima ovdje,valjda neki desni virus sta li je

ODGOVORITE
Name

nikola

20.09.2016 17:58

Teatar apsurda.Masa onih na listama nema pojma o politici,ali stace nema posla bez politike.Onda se nadju u ovakvoj komediji koja njima nije smijesna.Kud sad na koju stranu,nemoze vrana na dva koca,a mora.

ODGOVORITE
Name

Opaa laaa

20.09.2016 18:48

Oj Trebinje Trebinje....

Name

rs

20.09.2016 21:06

Jeste Trebinje mocno.Doduse sva Hercegovina i njena priroda izgledaju fascinantno.

ODGOVORITE