Sastanak o liječenju karcinoma dojke

Razmjena iskustava i unapređenje saradnje zdravstvenih ustanova u Srbiji i Republici Srpskoj na prevenciji i liječenju karcinoma dojke bila je tema radnog sastanka na kojem su učestvovali direktor
Doma zdravlja Bijeljina Zlatko Maksimović, direktor opšte bolnice “Sveti vračevi” Siniša Maksimović i gost iz Srbije, onkolog Vicko Ferenc.

Republika Srpska 20.09.2016 | 18:15
Sastanak o liječenju karcinoma dojke
Zdravstvene ustanove Republike Srpske i Srbije imaju oduvijek dobru saradnju i razmjenjuju iskustva u raznim oblastima. Danjašnja radna posjeta dr Vicka Ferenca iz Instituta za onkologiju iskorištena je za razmjenu iskustava u prevenciji i liječenju karcinoma dojke. Dr Vicko je obišao dom zdravlja Bijeljina i upoznat je sa aktivnostima vezanim za primarnu zdravstvenu zaštitu.

Onkolog iz Srbije je rekao da je stekao dobar utisak kako dom zdravlja u cjelini funkcioniše i istakao da naročitu pažnju treba posvetiti prevenciji.

Nakon doma zdravlja doktor Vicko je obišao i opštu bolnicu “Sveti vračevi”, koja je prema riječima njenog direktora jedna od najsavremenijih i najorganizovanijih u Republici Srpskoj.

Institut za onkologiju je ustanova u kojoj su mnogi ljekari iz bijeljinske bolnice školovani, rekao je doktor Siniša Maksimović ističući da je današnja posjeta početak saradnje sa jednom eminentnom ustanovom. Dodao je da su iskustva iz Srbije uvijek bila veoma korisna.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Samo da se ne zna, sssssss

20.09.2016 20:55

Satro neke bolnice,ovo, ono,..a bolesnici dolaze u Kosevo i Tuzlu. Cak i preCjednik, samo suti nikom ne govori

ODGOVORITE