Opština Stanari kao gradić Korleone

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Srpske radikalne stranke „9. JANUAR" advokat i magistar pravnih nauka i bivši poslanik u tri saziva Narodne Skupštine RS i poslanik Parlamentarne Skupštine BiH u sazivu 2002-2006. godine i nasilac kandidatske odborničke liste za Skupštinu Grada Bijeljina Mirko Blagojević izjavio je da ima veliku bojazan da će opština Stanari uskoro promjeniti naziv u opštinu Korleone.

Republika Srpska 20.09.2016 | 13:26
Opština Stanari kao gradić Korleone
Blagojević je rekao da je sve oko izgradnje termoelektrane Stanari obavijeno velom tajne i da je jedino sigurno i tačno da je procijenjena vrijednost kapitala tj. vrijednost rudnika Stanari, koji je uložila Republika Srpska u tu termoelektranu 55 milijardi evra, dok visina uloga drugih investitora nije nikome poznata i o tome se samo nagađa.

Blagojević je istakao da je jedini važeći princip u ekonomiji da se dobit privrednih subjekata izgrađenih zajedničkim ulaganjima dijeli srazmjerno vrijednosti uloženog kapitala te da će Republika Srpska morati od termoelektrane Stanari imati dobit srazmjerno njenom uloženom kapitalu, a svaka drugačija raspodjela bila bi kriminal sa nesagledivim štetnim posljedicama za Republiku Srpsku i njene građane.

Dodatnu sumnju da je u Stanarima nešto loše urađeno izaziva i činjenica da se predsjednik Milorad Dodik previše pojavljuje u priči oko termoelektrane Stanari te da je na njegovu ličnu inicijativu od grada Doboja odvojena mjesna zajednica i stvorena privatna opština Milorada Dodika.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

subaša

20.09.2016 13:35

Mirko je trijezan

ODGOVORITE
Name

!!'

20.09.2016 15:14

Objasnite čovjeku gdje su Stanari

ODGOVORITE
Name

MIKI

20.09.2016 16:09

Blagojevic je rodom iz Doboja, zna on dobro gdje su Stanari

ODGOVORITE
Name

Branko

21.09.2016 15:30

Cuj 55 milijardi evra!!!

ODGOVORITE