Milanović se povlači sa liderske pozicije?

Nakon debakla Narodne koalicije, okupljene oko SDP-a, njen lider Zoran Milanović se povlači sa čela stranke i to će saopštiti danas, piše riječki Novi list.

Region 12.09.2016 | 13:04
Milanović se povlači sa liderske pozicije?
Riječki dnevnik blizak SDP-u navodi da će Milanović danas saopštiti da se neće kandidovati na narednim unutarstranačkim izborima, koji moraju uslediti za najviše pola godine.

Pozivajući se na nezvanična sažnanja, list piše da će Milanović faktički odstupiti sa mesta predsednika te stranke.

Podseća se, naime, da je Stautom SDP propisano da stranka u roku od 150 dana nakon parlamentarnih izbora bira rukovodstvo.

Radi se o jednoj od demokratičnijih stranačkih normi koja nacionalnog stranačkog lidera, kao i one lokalne, tera da nakon parlamentarnih, odnosno lokalnih izbora, članstvu podnese račun.

Kao najizgledniji kandidati za njegovog naslednika spominju se SDP-ov evroparlamentarac Tonino Picula, potom ministar pomorstva, saobraćaja i infrastrukture u bivšoj vladi SDP Siniša Hajdaš Dončić, istarski esdepeovac koji je u mandatu njihove vlade bio na čelu saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Peđa Grbin, kao i ministar policije u bivškoj vladi Ranko Ostojić.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

pionir

12.09.2016 13:08

Svi koji se kriju iza demokratskih predznaka stranaka su zakuhali sve ovo kod nas. ispali su veci nacionalisti od nacionalnih stranaka.

ODGOVORITE
Name

HAHAHAHAHH

12.09.2016 13:09

Koji je on krkan. Toliko se uživio napadati Srbiju, ali ga je ipak njegov narod kaznijo. Baš mi je drago. Ovo je dokaz da ljudi (glasači) počeli da misle svojom glavaom kada glasaju.

ODGOVORITE
Name

Eli

12.09.2016 16:08

A još gori dosli na vlas, oni isto sto od SAO Krajine napravise poligon

Name

Aferim

12.09.2016 16:34

Nije samo Srbiju i Bosnu i Hercegovinu je vrijeđo je.o ga pas u leđa e neka je otišo

ODGOVORITE
Name

pero

12.09.2016 19:25

Iza ono demokratska ako stoji partija to su komunisti a stranka je nacinalna

ODGOVORITE