Sud kažnjava one koji štite imovinu Srpske

Članovi Saveza malih akcionara okupili su se danas ispred Osnovnog suda u Banjaluci zbog sudskog procesa koje je po optužnici banjalučkog Okružnog tužilaštva počelo protiv direktora preduzeća "Metal" Brane Miloševića.

Republika Srpska 08.09.2016 | 22:49
Sud kažnjava one koji štite imovinu Srpske
Poručili su da je ovaj sudski proces posljedica sprege lošeg rada Poreske uprave i kriminalnih struktura u pravosuđu, kojim kažnjavaju Miloševića, koji je, kako tvrde spasio imovinu ovog preduzeća od pljačke.

"Spriječio sam višemilionsku pljačku novca i imovine Privrednog društva "Metal", kaže Brane Milošević, a sudski proces je kako tvrdi, rezultat sprege tajkuna sa pravosuđem i republičkim institucijama.

"Petar Dušanić je planirao da opljačka `Metal` a tu mu pomažu institucije, a jedno od tih institucija je Tužilaštvo i Osnovni sud u Banjaluci", tvrdi Milošević.

Milošević je kao direktor "Metala" postojeći novac usmjerio na isplaćivanje dugova radnicima koji su ostali bez posla, umjesto da tim novcem namiri dugovanja prema Poreskoj upravi.

"Sada ako tako gledamo onda sve zdravstvene ustanove sada imaju rješenja Poreske uprave, a radnicima isplaćuju plate. Znači nije podignuta optužnica niti protiv jednog direktora mnogih preduzeća koji isto to rade", Milošević.

Takvo postupanje Poreske uprave i pravosuđa, kažu u Savezu malih akcionara, dokazuje da institucije kažnjavaju one koji su zaštitili imovinu Republike Srpske od tajkuna, dok direktori javnih preduzeća koji to isto rade, uništavajuži državnu imovinu, ostaju nekažnjeni.

Zato su, kako tvrde, primorani da pravdu potraže na višim sudskim organima, da bi zaštitili državnu imovinu i svoja prava.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ne samo državnu imovinu

08.09.2016 18:19

Goran Mijović kao direktor zavisnog preduzeća Medicinske elektronike pod imenom Servisi od povjerenja napravi dugovanja u iznosu od 430.000 km i to najviše poreskoj upravi.Zatim prije okončanja stečaja i likvidacije registruje novu firmu na suprugu pod imenom Sepo security i preuzme poslove koje je prethodna firma obavljala za IDC Međunarodni dijaliza centar i ostale

ODGOVORITE
Name

Spasimo Metal

08.09.2016 18:54

Jedino A.D. u Banja Luci gdje vecinu imaju mali akcionari,a ne tajkuni,zato je i meta mnogih da ga otmu,interesantno je 60 duluma zemljista a ne stvaranje novih vrijednosti.

Name

Građa

08.09.2016 20:03

Brane ne daj Metal,Dušanić je uništio i Građu

ODGOVORITE
Name

stečajna mafija

09.09.2016 05:27

Brane je spađavao i građu, ali nije uspio od stečajne mafije , pogotovo sudije Vukalića, koji je stečajn pokrenuo na zahtjev Dušanića na osnovu fiktivnog ugovora , koji je sud poništio. U međuvremenu su sudija Vukalić i stečajni upravnik svu imovinu Građe raskrčmili.

ODGOVORITE