Čekajući Irce: Ozbiljnost, lapsus pa smijeh u Pazovi...

U susret početku kvalifikacija za Mundijal 2018, pred novinare su izašli Milivojević, Kostić i Rajković. "Voleo bih da bude pun stadion, ali mislim da neće biti", rekao je "vezista" Olimpijakosa.

Fudbal 02.09.2016 | 15:30
Čekajući Irce: Ozbiljnost, lapsus pa smijeh u Pazovi...
Vraćanje samopouzdanja i vere u nacionalni tim.

Pozitivan rezultat za start, pa makar i pobeda od 1:0.

Spontano, Luka Milivojević, Filip Kostić i Predrag Rajković, ova dva cilja su pomenuli više puta danas u Staroj Pazovi, gde je veliki broj novinara došao da čuje očekivanja "orlova" pred utakmicu sa Republikom Irskom (ponedeljak, 20.45).

Ruku na srce - jedno bez drugog ne može.

"U pravu ste da Irci za svoju zemlju igraju sa više od 100 odsto mogućnosti i da često nastupaju bolje za reprezentaciju, nego za klubove, što je možda upravo ono što je nama nedostajalo. Videli smo kako su u Francuskoj, kada je moralo, na želju i trčanje pobedili Italijane, koji su daleko jača ekipa od njih. Oni će želeti svoj ritam i probaće dugim loptama, direktno na napadače, ali naš cilj će biti da na našem stadionu ne dozvolimo tako nešto, spustimo loptu na zemlju i zaigramo našu igru", rekao je Milivojević.

On je dodao da očekuje žestoku utakmicu i duele u koje će se ulaziti sa "100 odsto" snage.

"Ne smeju oni u Beogradu da igraju sa više želje od nas. Ali, nije ni želja ta koja je sama po sebi presudna u ovakvim utakmicama. Igraće ulogu i kvalitet. Čeka nas 10 mečeva koji se igraju na rezultat, a ako je to 1:0, neka bude 1:0".

Milivojević je bio najpričljiviji u društvu Kostića i Rajkovića, koji su mahom izneli identične stavove i očekivanja, nadajući se da imaju pravo na novi početak, sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom i da će pune tribine to i potvrditi.

Sva trojica ih žele, ali se Luka Milivojević iskreno - ne nada.

"Više od svega bih voleo da bude pun stadion, ali ako me pitate da iskreno odgovorim, mislim da neće. Bar ne u početku. Na nama je da dovedemo ljude dobrom igrom i rezultatima. Ali, kada pogledate situaciju u kojoj se nalazi srpski fudbal, mislim da je reprezentativni sada na prvom mestu, u poređenju sa klupskim".

Ovu, pomalo ozbiljnu atmosferu na pres konferenciji, izazvanu važnošću predstojeće utakmice i dugim periodom čekanja dobrog rezultata "orlova", novinari su pokušali da "razbiju" nekim neobaveznijim pitanjima, poput toga kako igrači provode slobodno vreme u Sportskom centru FSS, koji pruža možda i preveliki mir, kako se bore sa nervozom i koliko poznaju novinare koji prelaze 30 i "kusur" kilometara da bi ih videli i čuli.

Ideja je "upalila" odmah, delom i zbog lapsusa koji je napravio Kostić.

Rekao je: "Većinu vas znam, a većinu vidim prvi put!"

Rajković se nadovezao rečima da je možda iz njegove ozbiljnosti delovalo da je nervozan, ali da se radi o pozitivnoj tremi pred utakmicu, koja će samo rasti do prvog sudijinog zvižduka...

"Nadam se da ćemo to pretvoriti u nešto lepo i da ćemo obradovati navijače dobrim rezultatom".

"Svaki poziv u reprezentaciju mi znači i uvek osetim veliku čast kada ga dobijem. Družimo se, radimo i pravimo dobru atmosferu za ono što nas očekuje, a to su važne kvalifikacije, u kojima želimo da obradujemo naš narod", kaže mladi golman Predrag Rajković.

KOSTIĆ: BIĆE VAZDUŠNIH DUELA

"Video sam ono što smo znali i ranije, da igraju čvrsto, da dosta trče i da vole duge lopte, tako da nas čekaju vazdušni dueli od prvog minuta. Ali, uveren sam da ako odigramo kao što znamo, neće biti problema", rekao je Filip Kostić nakon odgledanog prijateljskog meča Irska - Oman, od srede uveče.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar