Olimpijske igre ovo ne pamte!

Svakakvih scena bilo je u Riju, naročito na tatamiju, gde su se borci nadmetali u raznim veštinama, ali teško da je ovakva (ili bar slična) situacija viđena ikada.

Ostali sportovi 23.08.2016 | 19:15
Olimpijske igre ovo ne pamte!
Dvojica trenera 30-godišnjeg mongolskog rvača, Ganzorigina Mandaknarana, koji se borio za bronzu u kategoriji do 66 kilograma na sinoć završenim Olimpijskim igrama, poskidala su svoju odeću i urlala na sudije u znak protesta zbog odluke koju su – dobrim delom – sami izazvali.

Šta se dogodilo?

Naime, dvostruki osvajač bronzanih odličja na svetskim prvenstvima, Mandaknaran, počeo je prerano da slavi i, ne samo to, da se i ruga rivalu iz Uzbekistana, Ihtijoru Navruzovu na 20-ak sekundi pre kraja brobe, u trenutku kada je vodio 7:6.

Malo slaveći pobedu koju još nije ostvario, malo izbegavajući kontakt s protivnikom, Mandaknaran je trčao naokolo po strunjači što su sudije, shodno pravilima, kaznile bodom za Uzbeka zbog "izbegavanja kontakta" i "pasivne borbe".

Videvši da je na nekoliko sekundi pre kraja borbe Navruzovu dodeljen poen, a u rvanju u slučaju nerešenog ishoda pobeda pripada onome ko je osvojio poslednji poen u borbi, Mandaknaranovi treneri zatražili su čelendž i bili glatko odbijeni, posle čega je nastao haos!

Mongolskom treneru Bjambarenčinu Bajari jurnula je krv u glavu! Dok je njegov pulen u neverici gledao kako protivnik slavi pobedu, Bajara je počeo bukvalno da divlja pred publikom i uživo u TV prenosu, dok je urlao na sudije skidao je deo po deo odeće, a potom mu se pridružio i pomoćnik.

"Ovo je bio protest. Postojao je problem sa sudijama. Tri miliona ljudi u Mongoliji čekalo je ovu bronzanu medalju i sada neće biti bronze", rekao je Bajara reporterima posle borbe, i dalje ubeđen da je njegov borac pokraden.

No, Navruzov je imao sasvim drugačiji pogled na incident.

"Pokušao je da pobegne od mene. To ne sme da se radi. Imam jako malo poštovanja i za njega i za njegovog trenera", izjavio je Uzbek.

Ova scena svakako će ući u najuži izbor "hajlajtsa" sa nezaboravnih Olimpijskih igara u Riju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar