Ceca podigla Guču na noge

Zabava 11.08.2016 | 06:25
Ceca podigla Guču na noge
Ceca je nastup je počela pesmom "Poziv", a na hiljade glasova horski je pevalo sa njom.

- Dobro veče Guča! Došli smo iz Beograda i odmah da vam kažem da je čitava Srbija pod vodom, a mi smo ovde pod vedrim nebom. Devojke, nadam se da ste navežbale ovu pesmu - poručila je Ceca, a onda zapevala "Autogram", numeru po kojoj njen poslednji album i turneja nose ime.

Devojke vrište, baklje se pale u masi, vijore se zastave, a cela Guča je u znaku "Autograma".

Balada "Idi dok si mlad" je toliko pogodila devojke, da svojim horskim pevanjem maltene nadjačavaju Cecu. Brišu se suze nesrećnih ljubavi u gužvi dok Ceca šalje poljupce.

Usledila je "Znam za jedan grad," a u prvim redovima se razvio ogromni transparen "Ceca srpska majka"

- Hvala vam, za mene je to velika čast - rekla je pevačica.

"Hoću da budem luda" numera je koja je zapalila masu. Publika svakom sledećom Cecinom pesmom uspe da nadmaši sebe, a najveća folk diva tačno zna šta im treba.

- Ova pesma je namenjena specijalno muškom delu publike, drage moje dame, shvatićete i zašto - rekla je Ceca i zapevala pesmu "Nagovori". Uzevši u obzir refren pesme koji kaže "samo tebe nisam mogla ja, da mi kazeš da" - poruka je jasna i, ako je suditi po reakcijama publike, više nego odlično primljena.

Publika je odlično uradila domaći zadatak, pa u glas peva pesmu sa poslednjeg albuma - "Didule".

I dok vetar neumoljivo briše, publika gori. Uz pesmu "Sve sto imam i nemam", Ceca podiže temperaturu, pa se nagli pad temperature za 15 stepeni ni ne oseća. "Maskarada" je sledeći veliki stari hit koji je Ceca otpevala, a o

groman vatromet obasjavao je nebo iznad Guče dok je Ceca privodila nastup kraju.

Revijalni deo 56. Dragačevskog sabora trubača u Guči otvorio je koncert Riblje Čorbe, a bend je uprkos kiši i hladnom vremenu uspeo da napravi odličnu atmosferu pred punim Stadionom.


- Je*eš kišu - uzviknuo je Bora, dok je Čorba iza njega prašila rok. Za razbijanje malera i teranje kiše "Ja ću da pevam".

Ljudi masovno pristižu na Stadion, dok centar Guče vri od truba. Bora i momci su u crnom, a iako je ovo prvi put da proslavljani roker svira u Guči, naposredno pred izlazak na binu rekao je za "Blic":

- Ja sam iz Čačka, ovo je kao da sam kod kuće.

Rok veterani prže kao rok derani i nastavljaju sa "Ja ratujem sam".

- Vidim, spremila se kiša. Ma ko je j... Možemo i mi rokom, jer važno je da se svira rok u Guči. Ajde da joj otpevamo jednu pesmu - poručuje Bora dok munje paraju nebo.

Stadion horski peva - "a napolju nista više osim tople letnje kiše"

Blic
foto: internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Alija Sirotanović

11.08.2016 10:30

Teško seljake dići na noge.

ODGOVORITE
Name

boro

11.08.2016 11:22

E, da je vođa dovede u B.L da nam otpjeva!