"Deveram": Bankomat pjesmom tješi "nulu“

Pjesma "Deveram“ Kemala Malovčića mogla se čuti na bankomatu u naselju Alipašino Polje u Sarajevu, ukoliko osoba koja ga je koristila, u tom trenutku nije imala novca na računu.

Bosna i Hercegovina 09.08.2016 | 22:30
"Deveram": Bankomat pjesmom tješi "nulu“
Ova probna verzija neke vrste "emocionalne utjehe“ za sve koji su potrošili pare na računu, ili im jednostavno nije uplaćen novac koji su očekivali, "pokazala se uspješnom“, barem prema tvrdnji jednog od zaposlenih.

Većina onih koji su imali sreću da ovo čuju u trenutku dok su provjeravali svoju bankovnu karticu, nisu postali tužni, razdražljivi ili ljuti, što su prema njegovoj tvrdnji dokazale sigurnosne kamere.

"Cilj nam je bio da isprobamo nešto novo, rezultati ovog jednodnevnog ispitivanja nisu loši, ali šefovi će odlučiti, hoće li ovo postati redovna praksa u Sarajevu, ili će samo ostati u fazi testiranja", rekao je ovaj radnik banke.

Možda i ne bi bilo toliko čudno što pjesma "pomaže“ ljudima koji su švorc, da u jednom dijelu pomenute pjesme tekst glasi:

"Živim hladno, sve zamalo, tako skoro svaki dan, ništa lijepo da se desi..“ Mada, kreativni bankarski di džej je ovaj dio vjerovatno izbacio iz repertoara.



Izvor: sarajevo365.com

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Alija Sirotanović

09.08.2016 20:59

E Bosno propala -čim se vi bavite probajte da otvorite kakvo radno mjesto, a ne da se šegačite, pa jel vama stvarno do za**bancije.

ODGOVORITE
Name

zumba

09.08.2016 21:46

Seljakluku nigdje kraja nema,sada Kemal seljacima pjeva.

ODGOVORITE