OI: Jedna tužna i jedna lijepa najava...!

Bolt: Moje poslednje Igre, napadam svetski rekord na 200 metara! Sprinter sa Jamajke najavio da bi mogao da istrči pomenutu deonicu za manje od 19 sekundi!

Ostali sportovi 11.08.2016 | 17:45
OI: Jedna tužna i jedna lijepa najava...!
U Pekingu het-trik. U Londonu het-trik. Ma najavljuje Jusein Bolt napad na het-trik zlatnih medalja i u Rio de Žaneiru, ali kad bude istrčao poslednju trku u Brazilu, svet će ostati siromašniji za jednog od najvećih sportista svih vremena.

Jer...

„Ovo su mi poslednje Olimpijske igre. Sigurno. Znam da mnogi ljudi nisu srećni zbog ove moje odluke, međutim, neću je menjati. Dugo sam razmišljao, smatram da je pravo vreme da se posle Rija povučem i da više ne učestvujem na Igrama“, saopštio je sprinter sa Jamajke koji će 21. avgusta proslaviti 30. rođendan.

Donekle razumljivo, pošto će u Tokiju 2020. imati 34 leta. Dolaze mlađi. Doduše, ne i brži, pa se mnogima čini da bi bez problema mogao da i na narednim Olimpijskim igrama dominira.

„Kad sam bio dete, sanjao sam o ovakvom događaju. Volim da se takmičim, samo mi je to važno i zato se svaki dan spremam za trku. Uživam u svakoj od njih. Volim i da se zabavljam. I to radim. To navijači, ali i novinari traže od sportista. Zabavu. Ona je deo moje ličnosti, verujem da jem zato narod voli toliko“.

U Riju ne želi samo „suvo“ zlato. Nego i napad na svetski rekord. Pogotovo u disciplini 200 metara. Tu je granicu i sam postavio još pre šest leta na Svetskom prvenstvu u Berlinu (19,19).

„Definitivno želim da pomerim granicu, da trčim ispod 19 sekundi. Biće veoma teško, jer sam u pripremnom procesu preskočio tri sedmice treninga, ali to je jedan od cilejva koji su mi na pameti“, dodao je Jusein Bolt.

Bude li sve prema očekivanjima u kvalifikacijama i polufinalima, momka iz Kingstona ćemo u Riju gledati u finalima trka na 100 metara (nedelja), 200 metara (utorak) i u štafeti četiri puta 100 metara (petak).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar